Rhen och Mosel i skördetid
Seniorens reseklubb | 15-19 OKTOBER

Rhen och Mosel i skördetid

Vår resa går i vinets, flodernas och borgarnas tecken. Upplev hösten i Mosel- och Rhendalarna under vinskörden. Vi följer de branta vinsluttningarna och njuter av gott och guldskimrande Moselvin. Resan är skräddarsydd för Senioren. Reser du ensam är du i gott sällskap. 

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-05-27

UR PROGRAMMET

 • Lunch och vinprovning av Rehnviner på vingård i Rheingau
 • Rundtur i buss i Tysklands äldsta stad Trier där vi ser amfieteatern och gör en stadspromenad till andra kvarlämningar efter romarna.
 • En stillsam båttur på Mosel och besök på sagoborgen Burg Eltz, som ser ut som ett Disneyslott.
 • Vinprovningar i byarna längs Mosels vindlande lopp. Avskedsmiddag i den lilla byn Bernkastel-Kues där vi också bor under hela vistelsen.
 • Vid Kröv kan vi prova vinet med det speciella namnet ”Nacktarsch”, Under en vinprovning i Bernkastel berättar vinodlaren om produktionen av denna ädla dryck.

RESFAKTA

Datum: 15-19 oktober
Pris för medlemmar: 11 950 kr
Pris för icke medlemmar: 12 450 kr (Bli medlem i SPF Seniorerna här:)
Tillägg: enkelrum 450 kr (max 5 st)

I PRISET INGÅR:

 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Frankfurt t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher (L)
 • 4 middagar (M)
 • 3 vinprovningar
 • Besök på sagoborgen Burg Eltz
 • Båttur Mosel
 • Utfärd Trier
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program

Vårt hotell: Hotel  Zur Post

PRELIMINÄRA FLYGTIDER (SAS)
UT: Arlanda 09.00-Frankfurt 11.15
HEM: Frankfurt 19.50 –Arlanda 21.55

Vår reseledare Jöran Nielsen är Skånepåg och ständigt på resande fot. Mycket påläst om länders historia och kultur samt de ädla dryckerna vin och whisky. Söker gärna lite udda pärlor och ger alltid lite mer än förväntat.

OBS! På våra resor besöker vi både små och äldre städer med trappor och ojämna markförhållanden. Många guidade rundturer sker till fots, ibland utan möjlighet att sitta och vila. Kontakta oss om du har funderingar kring detta.

BOKNING

Gå in på http://reseskaparna.se/resor/rhen_och_mosel_med_senioren/
eller ring ReseSkaparna 08–94 40 40. Uppge kod Senioren

PROGRAMMET DAG FÖR DAG

DAG 1:
Arlanda – Bernkastel Kues 

Vår reseledare, Jöran Nielsen, möter oss på flygplatsen i Frankfurt. Vi passerar floden Main och åker parallellt med Rhen till Rüdesheim i vinområdet Rheingau. Här besöker vi en vingård för lunch och provning av gårdens Rhenviner. Vi tar färjan över Rhen och därefter kör vi över höjddraget Hunsrück. Sent på eftermiddagen når vi den lilla byn Bernkastel-Kues vackert belägen vid Mosels strand. Vi checkar in på vårt hotell och äter välkomstmiddag på ett närbeläget hotell. Här passar det såklart fint med ett gott Moselvin till maten. Er reseledare ger gärna tips. (L, M)

DAG 2:
Kryssning & sagoslott

Kryssning på Mosel och besök på ett riktigt sagoslott ingår i dagens program. Det blir en stillsam tur, floden slingrar sig genom det vackra landskapet i Moseldalen, fylld av små romantiska byar och vinodlingar på de branta sluttningarna. På båten kan man inta något att äta och dricka medan man njuter av turen. Vi stiger av i tvillingstaden Traben-Trarbach där vår buss möter upp för vidare färd till sagoborgen Burg Eltz, som ser ut som ett Disneyslott. Tillbaka till Bernkastel-Kues där ni har lite egen tid innan vi samlas för middag på hotellet. (F, M)•

DAG 3:
Trier

Vi ger oss av söderut längs Mosel till Tysklands äldsta stad Trier, grundad av den romerske kejsaren Augustus år 16 f.Kr. I denna trevliga stad med många sevärdheter gör vi en liten rundtur med vår buss och ser bland annat en del av kvarlämningarna efter romarna som den romerska amfiteatern och den gamla stadsporten Porta Nigra. Efter en kort orienterande stadspromenad, blir det tid för lunch och tillfälle till besök i den stora Domkyrkan samt shopping. Kanske lockar även en god bakelse på något av stans många kaféer? På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell för middag. (F, M)

DAG 4:
Mosel och dess viner

Vi följer Mosels vindlande lopp längs vinbergen och byarna. Vid Bremm ligger Tysklands brantaste vinberg. Vi passerar Zell med sitt kända vin ”Zeller Schwarze Katz” och här får vi prova traktens vin. Vid Kröv, känt för sitt speciella vin, kan vi prova vinet med det ytterst speciella namnet ”Nacktarsch”. Under en vinprovning i Bernkastel berättar vinodlaren om vedermödorna för att producera denna ädla dryck. Möjlighet att handla med sig hem finns på samtliga vinprovningar. På kvällen samlas vi för en avskedsmiddag på restaurang i byn (F, L, M).

DAG 5:
Koblenz, Loreley

Vi lämnar vårt hotell på morgonen och följer delvis Moselweinstrasse till Koblenz där vi gör fotostopp vid Deutsches Eck där Mosel möter Rhen. Koblenz är en av de mest betydelsefulla orterna för vinhandeln. Vår färd fortsätter längs ”Vater Rhein” till Sankt Goarshausen och Loreley klippan. Uppifrån klippan får vi en magnifik utsikt över Rhen. Det erbjuds lunch innan vi fortsätter till flygplatsen för vidare färd hemåt efter en resa med många trevliga upplevelser (F).

BOKNING

Gå in på http://reseskaparna.se/resor/rhen_och_mosel_med_senioren/
eller ring ReseSkaparna 08–94 40 40. Uppge kod Senioren

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-05-27
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.