Stressa ner i Thailand
Seniorens reseklubb | 30 januari

Stressa ner i Thailand

30 JAN OBS: NYINSATT EXTRA DATUM: 11 FEB. Vi bor i genuina badparadiset Mae Phim direkt vid stranden på östra sidan Siamviken. Här erbjuds du också möjlighet att spela boule på nylagda banor och delta i gemensamma vandringar.

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-10-04

Lämna kylan och mörkret för det äkta Thailand. Mae Phim är avkopplande med fin sandstrand och klart vatten utan höga vågor. Vi bor trevligt, stärker oss med morgongympa, slappnar av med helkroppsmassage, tar promenader i lantlig miljö utan strapatser och äter på lokala restauranger varje kväll i trevlig gemenskap. Resvärd är Christer Kullberg som verkligen kan sitt Mae Phim. Bouleentusiasten Lasse Roxtorp, SPF Draken, håller i boulespelen.

Special på denna resa: Boule och/eller vandring

På denna resa kan ni spela Boule under ledning av SPFs bouleentusiast Lasse Roxtorp på hotell Princess nyanlagda banor i deras lummiga trädgård. Lasse delar in deltagarna i lag och ett opretentiöst pris väntar de som lyckas bäst.

Förutom att hålla i boulen har Lasse på sina tidigare resor till Mae Phim även lagt upp olika vandringsrutter i Mae Phims omgivningar vilket gör att han känner våra omgivningar väl och alla våra övriga gäster är välkomna att följa med honom på dessa vandringar

OBS: Tack vare att resan är så populär har vi satt in ett extra datum. Förutom 30 januari kan du välja att resa 11 februari.

Ur programmet

 • Vi besöker Rayong akvarium och får se djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss. På hemvägen stannar vi vid ett tempel och lär oss mer om buddhismen.
 • Halvdags naturutflykt till en genuin fiskeby och vidare till en lantligt belägen by med ekologiska odlingar.
 • Halvdagsutflykt till en enorm fruktodling där vi lär oss om odlingarna och äter så mycket frukt vi orkar.
  Halvdagsutflykt till shoppingcentrum i Rayong där vi äter på den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar med vattenfall.
 • Eftermiddagsutflykt till en lokal marknad och handelsträdgård med bland annat försäljning av orkidéer.
 • Kvällsutflykt till en flod där vi kliver ombord på en flodbåt och blir serverade middag. Vi får också uppleva eldflugornas skådespel.

Boka här:

www.cksresor.se
eller ring 044-209090.

Resfakta Thailand

RESLÄNGD: 14 dagar (möjlighet till förlängning 6 eller 12 dagar).
SPF-PRIS: 19 985 kr
ORDINARIE PRIS: 21 985 kr

TILLÄGG
Enkelrum: 2 700 (dubbelrum för eget bruk)
Förlängning 6 dagar: 4 500+ 550 kr
Förlängning 12 dagar: 8 800+ 550 kr
Inkluderar transfer, frukost och middagar.

I PRISET INGÅR

 •  Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda, Landvetter, Kastrup, Umeå – Bangkok via Helsingfors t/r med Finnair.
 • Mat och dryck på planet.
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 •  Del i dubbelrum på Princess Beach Hotel eller Avatara lägenheter med frukost.
 • 12 middagar på olika restauranger i Mae Phim, 1 lunch ankomstdagen
 • 3 helkroppsmassage à 1 tim.
 • 6 utflykter, all dricks och entréer inräknad.
Dölj faktaruta

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken och där en västerlänning – farang – ibland fortfarande väcker uppmärksamhet. I Mae Phim finns fortfarande knappt någon utländsk turism förutom det fåtal svenskar som köpt lägenhet eller hus här.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex. vis Phuket.

Mae Phim passar bäst för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester.

Denna del av Thailand är mest känd för sina långa, vackra och nästan helt folktomma stränder. Det är absolut ingen risk att man ska trängas med andra eftersom stranden är så lång. Här finns inte heller några strandförsäljare och högljudda barer.

Prisnivån i Mae Phim är tack vare att många thailändare själva tillbringar sina weekends och semestrar här ca 30-50 % lägre jämfört med ”charterorterna” i Thailand.

Klimatet i Mae Phim är betydligt skönare än i södra Thailand, ex. vis Phuketområdet. Mae Phim ligger ca 50 mil längre norrut från ekvatorn än Phuket vilket gör att man här slipper den ofta olidliga hetta och fuktighet som råder i Phuketområdet. Dessutom blåser det nästan ständigt en skönt svalkande havsbris i Mae Phim. Klimatet är bra hela året om och även under regnperioden är det oftast soligt och alltid varmt. Det förekommer självklart regnskurar men sällan sådana oväder som man kan få uppleva i södra Thailand.

Det som inte finns i Mae Phim är charterturism, ”flickbarer”, höga priser (”allt” är billigare här än på charterorter), efterhängsna försäljare mm. Här härskar lugnet.

Mae Phim är m.a.o. ett utmärkt resmål för dig som vill ha en avkopplande semester med god mat, sköna bad, härlig massage och vänlig atmosfär.

Preliminärt program:

OBS: Tack vare att resan är så populär har vi satt in ett extra datum. Förutom utresa 30 januari kan du välja att resa 11 februari.

Dag 1

Vår resa startar avresa från Arlanda, Kastrup eller Landvetter (alt. från Umeå på förfrågan och ev. tilläggskostnad) med Finnairs Airbus via Helsingfors. Flygtiden till Helsingfors är ca en timma och därifrån till Bangkok ca 9 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost. OBS att inte bara maten utan även drycker (ej alkoholhaltiga) är gratis.

Dag 2

Vi landar tidigt på morgonen lokal tid (sex timmars tidsskillnad) och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar drygt två timmar plus en bensträckare efter ca en timmas färd. När vi kommer dit bjuds vi först på en kombinerad frukost/lunch på hotellet innan ni därefter får era rumsnycklar samt er första inbokade massagetid.
Kanske vill ni redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi har vår välkomstinformation samt gör en orienterande ”bytur” vilken följs av att vi äter vår välkomstmiddag.

Dag 3 och framåt

I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den långa stranden.

Resans näst sista dag:

Avresa från Mae Phim tidig kväll och även på hemresan serveras det mat som är kostnadsfri.

Resans sista dag

Ankomst på morgonen 12/2 (vid utresedatum 31/1) till resp. avreseflygplats.

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium – ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en ”fristad” åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som ”vaktas” av en flock – snälla – apor.

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande (läs mer om dem samt om extrautfärden till Koh Samet genom att klicka på länken www.cksresor.se/7.lasso):

Halvdags naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby samt en lantlig by med organisk odling och ”Home stay”.

Halvdags shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar.

Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar

Eftermiddagsutfärd till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever ”skådespelet” med Eldflugor

OBS: Samtliga utfärder kan komma att ändras till innehåll och pris (gäller extra utfärder som ej ingår i resans pris) beroende på yttre omständigheter. Informationen i vår servicepärm på hotellet är vad som gäller under er resa. 

Valuta: Thailändska Bath

Vårt boende:

3- stjärniga hotell Princess
Hotellet ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är ”normalstora” och välutrustade, alla rum har balkong mot havet, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, Tv och kylskåp. Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor lummig trädgård och hotellet ligger precis vid strandvägen, se mer på http://cksresor.se/5.lasso?artikel_id=30

Resfakta Thailand

RESLÄNGD: 14 dagar (möjlighet till förlängning 6 eller 12 dagar).
SPF-PRIS: 19 985 kr
ORDINARIE PRIS: 21 985 kr

TILLÄGG
Enkelrum: 2 700 (dubbelrum för eget bruk)
Förlängning 6 dagar: 4 500+ 550 kr
Förlängning 12 dagar: 8 800+ 550 kr
Inkluderar transfer, frukost och middagar.

I PRISET INGÅR

 •  Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda, Landvetter, Kastrup, Umeå – Bangkok via Helsingfors t/r med Finnair.
 • Mat och dryck på planet.
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 •  Del i dubbelrum på Princess Beach Hotel eller Avatara lägenheter med frukost.
 • 12 middagar på olika restauranger i Mae Phim, 1 lunch ankomstdagen
 • 3 helkroppsmassage à 1 tim.
 • 6 utflykter, all dricks och entréer inräknad.
Dölj faktaruta

Boka här:

www.cksresor.se
eller ring 044-209090.

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-10-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.