Upplev Elena Ferrantes Italien
Seniorens reseklubb | 3-9 APRIL

Upplev Elena Ferrantes Italien

Följ med på en resa med kultur, italiensk mat och vin och varma termalbad. Vi följer Elena Ferrantes rollfigurer Elena och Lila och besöker platserna som beskrivs i böckerna: Neapel, Amalfi samt vulkanön Ischia. Resan är unikt framtagen för Senioren.

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-11-08

Ur programmet

  • Busstur genom Lilas och Elenas barndomskvarter i Neapel. Lunch vid strandpromenaden där Lila hade sin bröllopslunch och promenad till kvarteren där skoaffären låg. Vi avslutar dagen med en äkta napolitansk pizza på en klassisk restaurang.
  • Heldagsutflykt på Amalfikusten, dit Lina åkte på sin bröllopsresa. Vi äter vi lunch i Scala och fortsätter därefter till Ravello, musikens stad, där vi besöker Villa Rufolo för att beundra utsikten.
  • Vi upplever vi det välbevarade Pompeji och vandrar genom gränder, och känner gladiatorstämningen på amfiteatern som om vi levde år 79 e Kr Kristus.
  • Vi gör som italienarna och tar in på ett termalbadhotell på Ischia och blir ompysslade. Besök i den mäktiga borgen Castello Aragonese. På en familjeägd vingård i Fontana får vi provsmaka vin med tilltugg.
  • Uppfriskande promenad på sandstranden Maronti. Om vädret tillåter tar vi en taxibåt till den lilla charmiga byn Sant´Angelo.

Resfakta

Datum: 3-9 April
PRIS FÖR MEDLEMMAR i SPF SENIORERNA: 15 450 KR
Pris för ickemedlemmar: 16 450 KR
Tillägg: 1 700 kr

I PRISET INGÅR
• Flyg Arlanda-Rom t/r
• Rundresa med buss 7 dgr
*Tre nätter på hotell i Neapel och tre på Ischia
• Del i dubbelrum med frukost
• 3 luncher, 5 middagar
• Vinprovning med tilltugg
• Fri tillgång till termalbad på hotellet
• Utfärd Amalfikusten med Amalfi & Ravello
• Guidad rundtur Neapel
• Utfärd Pompeiji
• Rundtur Ischia med Ponte & kastellet
• Alla transporter på resmålet
• Övriga besök enligt program
• Svensk reseledare/guide

ferrante, resa, guide, senioren, italien
Vår svenska reseledare Anna Rudh Meo, bor på ön Ischia. Hon är en erfaren kultur- och vinguide och visar oss Neapel och Ischia på ett personligt sätt.

BOKNING

ReseSkaparna 08-94 40 40 eller www.reseskaparna.se/seniorenselenaferrante

Dag 1: Rom-Neapel

Flyg till Rom med ankomst på eftermiddagen. Anna möter oss på flygplatsen för resa till Neapel. Väl framme på vårt centralt belägna hotell får vi våra rum följt av middag på lokal restaurang. (M)

Dag 2: Neapel

Anna visar oss stadens sevärdheter under en rundtur. Vi ser miljöer som inspirerade Elena Ferrante. Busstur genom Lilas och Elenas barndomskvarter där vi börjar i Luzzatikvarteret där flickorna växte upp. Lunch vid strandpromenaden där Lila hade sin bröllopslunch på Burgo Marinaro och promenad från lunchen till kvarteren där skoaffären låg. Vi besöker även de lyxigare Chiaia – kvarteren som flickorna drömmer om. Vi avslutar dagen som sig bör i Neapel med pizza på en klassisk restaurang. (F, L, M)

Dag 3: Amalfikusten

Heldagsutflykt på Amalfikusten med vår reseledare Anna. Linas bröllopsresa gick till Amafli och under dagen besöker vi Amalfi och Ravello. Vi äter vi lunch i Scala och fortsätter därefter till Ravello, musikens stad, där vi besöker Villa Rufolo för att beundra den fantastiska utsikten. I Amalfi stannar vi för en guidad promenad genom gränder och över vackra torg med sina kyrkor. Åter sen eftermiddag. Egen kväll i Neapel eller följ men Anna på restaurang. (F, L)

Dag 4: Pompeji

Idag upplever vi det sägenomspunna, vackra och fantastiskt välbevarade Pompeji. Vi vandrar genom gränder, ser målningar och känner gladiatorstämningen på amfiteatern precis som om vi levde år 79 efter Kristus.
Vi lämnar Neapel och tar båten till Ischia där Elena arbetade en sommar och åkte på semester till med Lila. Vi skall bo på trevligt termal hotell. (F, M)

Dag 5: Ischia & vinprovning

Idag får vi uppleva Ischia tillsammans med Anna som visar oss sin ö. Vårt första stopp blir Ischia stad och ett besök på Ischia ponte för en guidad rundtur med besök i den mäktiga borgen – Castello Aragonese, ett fort som ligger ute på en alleles egen ö och som härstammar från 474 f Kr. då den första fästningen byggdes upp. Lite egen tid för lunch innan vi fortsätter vår ö-tur. Vi besöker en av Annas vänner som har en familjeägd vingård i Fontana. Vi får provsmaka deras vin och något gott tilltugg. Vi åker längs vackra vägar och man kan tänka sig hur det såg ut på Ischia under den tid böckerna utspelar sig. Stopp i mysiga Forio där Nino bodde hos sin vän. Åter vårt hotell för middag. (F, M)

Dag 6: Maronistranden

Vi får en uppfriskande promenad på sandstranden Maronti, där stranden på vissa ställen är varm på grund av de varma källorna. Här hade Elena ett känslosamt möte med sin stora kärlek Nino. Vi får uppleva närvaron av och påminns om Ischias vulkaniska ursprung. En god lunch serveras på en av de mysiga krogarna. Om vädret tillåter tar vi en taxibåt till den lilla charmiga byn Sant´Angelo för eftermiddagskaffe innan vi fortsätter till staden Forio. (Om det blåser promenerar vi hela vägen). Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 7: Hemresa

Efter en god frukost lämnar vi Ischia för hemresa via Neapel till Rom för vidare resa till flygplatsen. (F)

PRELIMINÄRT HOTELL
Hotel San Francesco, Ischia (3 nätter)
www.hotelsanfrancescoischia.it
Hotel Naples, Neapel (3 nätter)
www.hotelnaples.it

PRELIMINÄRA FLYGTIDER (NORWEGIAN)
UT: Arlanda-Rom, 13.05-16.15
HEM: Rom-Arlanda, 16.20-19.30
Vi reserverar oss för ändringar utom vår kontroll.

BOKNING

ReseSkaparna 08-94 40 40 eller www.reseskaparna.se/seniorenselenaferrante

Tidningen Senioren
Publicerad 2017-11-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.