Vackra & mystiska Sardinien
Seniorens reseklubb | 25 september-2 oktober

Vackra & mystiska Sardinien

NYA DATUM - 25 SEPTEMBER-2 OKTOBER: Upplev det Sardinien som turisterna normalt inte ser. På denna berikande rundresa njuter vi av det goda livet. Vi äter och dricker gott, tar del av både gamla kulturer och vardagsliv och får minnen för livet.

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-10-09

Detta är en resa för tycker om eller är nyfikna på Italien, maten, människorna och kulturen. Här får ni allt och lite till. Efter att både jobbat och besökt stora delar av Italien utnämner Johan denna ö och region till den trevligaste i landet.

Sardinien har jämförts med Gotland eftersom människorna är lika stolta över sin ö och lika välkomnande mot turister, både för att de behövs och för att sarderna är så sociala. Vi får se en stor del av ön och med god hjälp av Johans vänner Teodor i Nuoro och Silvia i Cagliari, som tar oss dit ”inte alla turister kommer”.

Sardinien liksom många delar av Italien är en ö för dig som gillar det ljuva livet, här äter och dricker vi gudomligt och naturligtvis delar Johan med sig av såväl historia som vardagskultur.

Boka!

Boka din resa på www.reseskaparna.se eller ring 08-94 40 40.

RESFAKTA

DATUM: 25 september-2 oktober 2021
Pris för spf-medlemmar: 17 450 kr
Enkelrumstillägg: Enkelrum 2 100 kr,
Tillägg avresa Kastrup: 500 kr

I PRISET INGÅR

  • Svensk reseledare Johan Berg
  • Flyg Arlanda/Kastrup-Olbia
  • Del i dubbelrum med frukost på tre- & fyrstjärniga hotell. Nuoro 1 natt, Cagliari 3 nätter, Alghero 3 nätter
  • Rundresa 8 dagar med buss
  • 4 luncher inkl vin och vatten
  • 5 middagar
  • 2 vinprovningar
  • Kvällsfika
  • Guidade rundturer i Cagliari och Alghero.
  • Besök i Orgosolo, Mamoida, Bosa och Tharros

Övriga besök enligt program.

Reseledare Johan Berg är erfaren, omtyckt och kan verkligen sitt Italien.

Dölj faktaruta

Program:

DAG 1: OLBIA, NUORO

Vi flyger till Olbia och landar sent på kvällen. Efter en timme når vi Nuoro i Barbarernas rike. Väl framme, kvällsfika på hotellet.
(Kvällsfika)

DAG 2: SARDERNAS BERG & BYAR, CAGLIARI

Idag skall vi uppleva öns fascinerande inland, Barbarernas berg och byar. Fårskötsel är en vanlig sysselsättning. Vi äter en god lunch med herdar och besöker byn Orgosolo, känd för sina väggmålningar. Sardinien, framförallt Barbagia, är fyllt av traditioner, mystik och vidskeplighet. I byn Mamoiada klär männen under karnevalen ut sig till ”Mamuthones” – svarta masker, fårskinnsdräkt & ett trettiotal koskällor på ryggen. Innan vi lämnar Sardernas rike skall vi besöka Teodors svåger som har dukat upp till middag. Mätta åker vi vidare till Cagliari och anländer sent. Här bor vi tre nätter på hotell i stadsdelen Marina.

(Frukost, Lunch, Middag)

DAG 3: CAGLIARI

Vår lokalguide möter oss för en stadsrundtur i charmiga Cagliari, öns största stad med en intressant historia och mysiga kvarter. Vi besöker Castello den historiska stadsdelen , omgiven av en stadsmur, vi ser Domkyrkan, vakttornen och den Romerska Amfiteatern. I stadsdelen vid hamnen, Marina, finns många mysiga gator och restauranger och en fin hamnpromenad. Middag på hotellet.

(Frukost, Middag)

DAG 4: CAGLIARI / EXTRA UTFÄRD

Idag finns det tid att vara italienare, att ta en sovmorgon eller strosa runt. För de som vill tar Silvia med er på utflykt. Kvällen avslutas på en mycket genuin och karakteristisk fiskekrog.

(Frukost, Middag)

Tillval extra utfärd: Södra Sicilien, Isola Sant`Antioco
Heldagsutfärd på Sardiniens södra udde väs-ter om Cagliari. På väg mot ön Sant’Antioco passerar vi de omtalade stränderna och upplever naturen längst Theludakusten och stannar till i Chia. En dag med vacker natur och vi smakar på lokal mat och dryck.

DAG 5: CAGLIARI, THARROS, BOSA, ALGHERO

Nu reser vi norrut mot kuststaden och den fina badorten Alghero. Vi passerar Oristano och vid fiskebyn Carbosa besöker vi de vackert belägna historiska lämningarna i Tharros. När vi närmar oss Bosa kantas vägen av olivlundar och korkekskogar. Staden finns med på listan över Italiens vackraste byar och här strosar vi i den pittoreska stadskärnan med kullerstensgränder och färgglada hus. Vi äter gemensam lunch under dagen och dagen avslutas med en resa längs en av de vackraste vägarna i Italien. Vi följer kusten som är full av fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. Vi anländer mot kvällen till Alghero där vi ska bo tre nätter. Middag på hotellet

(Frukost, Lunch, Middag)

DAG 6: ALGHERO

Idag visar Johan oss Alghero under en rund-vandring till fots i den pittoreska gamla stadsdelen med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid. Vi rundar av turen med lunch och vinprovning på en vingård utanför staden.

(Frukost, Lunch)

Dag 7: ALGHERO / EXTRA UTFÄRD

Även här lämnar vi er möjligheten att välja mellan långfrukost eller att följa med på en naturskön utfärd norrut. Till kvällen avslutningsmiddag på en krog som förenar det bästa med Italiens goda mat.

(Frukost, Middag)

Frivillig utfärd: Capo Caccia & Stintino
Vi börjar med att besöka närliggande Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn och en dramatisk kust. Vi åker på vackra vägar upp till norra spetsen och den lilla byn Stinti-no och vidare till den berömda stranden och här kan man ta sig en promenad. Vi äter en god lunch och dricker kaffe på vägen.

DAG 8: SMARAGDKUSTEN & VINGÅRD

Vi beger oss mot miljardärernas lekstuga Cos-ta Smeralda – Smaragdkusten, som fått sitt namn efter den gröna färgen på havet. Vi be-söker Porto Cuervo, känt för sin elegans och är miljardärernas träffpunkt. Vårt flyg går sent så vi har även tid att stifta bekantskap med ett av de bästa italienska vita vinerna Vermentino di Sardegna på en vinavsmakning med lätt lunch. Vi kommer till flygplatsen i god tid för att checka in och äta en bit innan vi går om-bord på flyget.

(Frukost, Lunch)

Boka!

Boka din resa på www.reseskaparna.se eller ring 08-94 40 40.

Alghero, Sardinia.
Tidningen Senioren
Publicerad 2019-10-09
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas