Julkryssa på Seine
Reseklubb | seniorens reseklubb 22-27 december

Julkryssa på Seine

Följ med på en unik kryssning längs med Seine! Vi startar i ett julpyntat Paris och upplever historiskt spännande Rouen och charmiga Honfleur i Normandie. Storslagen fransk julmiddag ombord. En all-inclusive resa på eleganta ms Botticelli. Passar dig som reser ensam, två eller flera.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-09-14

Ur programmet

  • Rundtur i evigt magiska Paris där vi bekvämt ser sevärdheter som Ile de la Cité, Triumfbågen, Eiffeltornet och Notre Dame. Fri tid för shopping och strövtåg tills vi kastar loss från Paris med välkomstcocktail och presentation av skeppets besättning före middagen.
  • Seinedalen kantas av trevliga byar att njuta av från sitt kabinfönster eller fartygets lounge, speciellt när vi kommer in i Normandie. På julafton når vi mysiga Les Andelys med frivillig utflykt till Martainville Château, idag ett museum över normandiska traditioner och hantverk. På kvällen väntar en härlig julmiddag där kanske även Père Noël tittar in med en julklapp. Kvällen avrundas med en midnattsmässa i Rouen.
  • Vi går i land och upptäcker pittoreska Honfleur som anses vara den charmigaste av Normandies fiskebyar med sin hamn full av fiskebåtar, smala gator och smala gatuhus. Här inspirerades impressionisterna och här föddes tonsättaren Erik Satie.
  • Rouen är en inbjudande medeltidsstad med en vacker katedral och fina korsvirkeshus. På stadens marknadsplats avrättades den modiga Jeanne d´Arc. Här finns mycket att se och uppleva på vår rundtur innan vi vänder skeppet mot Paris och firar gemenskapen ombord med galamiddag på kvällen.

Resfakta

Datum: 22-27 december
Pris för medlemmar: 20 295 kr
Flyg från Arlanda, Kastrup, Landvetter
I priset ingår:
* Flyg t/r till Paris
* Transfer
* Guide Ewa Basilewsky
* Del i tvåbäddshytt på huvuddäck med dusch/wc, 4 nätter (OBS! Ej enkelhyttstillägg)
* Helpension ombord under hela kryssningen
* Alla utflykter och aktiviteter enligt program

 

Bokning

Ring Jörns Resor tel. 0303-13900 eller boka via www.jorns.se

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-09-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas