Rom hos Birgittasystrarna
Reseklubb | seniorens reseklubb 9-13 september

Rom hos Birgittasystrarna

Följ med till magiska Rom där antiken lever sida vid sida med nutiden. Vi besöker Colosseum, Forum Romanum, templet Pantheon och Fontana di Trevi. Vi samlas med pilgrimerna för en audiens hos påven och besöker Peterskyrkan. Vi bor bekvämt hos Birgittasystrarna i centrala Rom.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-05-23

UR PROGRAMMET
* Vi besöker det antika Roms hamnstad, Ostia Antica, som ger en fascinerande bild av vardagen under antiken. Här ser vi välbevarade ruiner av offentliga byggnader, tempel, butiker och gemensamma toaletter med mera. Vårt hotell är Birgittasystrarnas gästhem i ett 1400-talspalats på Piazza Farnese.
* De kapitolinska museerna visar utsökta skulpturer och målningar från antiken och på dess politiska centrum, legendariska Forum Romanum, känns romarriket levande bland tempelruiner och triumfbågar. På den väldiga amfiteatern Colosseum levandegörs liv och död för romare och gladiatorer.
* Vi besöker den magnifika Peterskyrkan och får audiens hos Påven. Varje onsdag samlas tusentals pilgrimer för att lyssna på Påven, förutsatt att han är i Rom såklart. Vi upplever den magiska stämningen på plats.
* Vi vandrar via Spanska trappan till vackra Fontana di Trevi, själva symbolen för ”la dolce vita” och vidare till Pantheon, Roms bäst bevarade antika byggnad, mitt i den eviga staden och avslutar på förtrollande barocktorget Piazza Navona. Middag på stan.
* Egen dag i Rom med möjlighet till museibesök eller shopping av parmesan och charkuterier. Frivillig utflykt till bergsstaden Tivoli, med sitt överdådiga palats Villa d’Este med praktfulla trädgårdar och spektakulära fontäner. Middag hos Birgittasystrarna

RESFAKTA
Datum: 9-13 sep
Pris för medlemmar: 14 445 kr
Pris för icke medlemmar: 14 950 kr
Boende: på Casa di Santa Brigida
Enkelrumstillägg: 500 kr
Flyg från: Arlanda, Kastrup och Landvetter.

I priset ingår:
* Flyg och transfer
* Guide Tom Birkeland
* Whispers (öronsnäckor för bästa hörsel)
* Del i dubbelrum
* 4 frukostar, 1 lunch, 3 middagar.
* Alla inträden enligt program

Tom Birkeland är mycket omtyckt och en passionerad Italien-kännare.

BOKNING:
Läs mer om resan här och boka på jornsresor.se eller ring 0770-787 000

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-05-23

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas