Historiska Normandie
Reseklubb | seniorens reseklubb 20-24 maj

Historiska Normandie

Följ med på en resa till den fagra franska Atlantkusten. Här fördjupar vi oss i landskapets mest dramatiska och tongivande händelser – D-dagen och de allierades kamp, Wilhelm Erövraren och Claude Monets magiska Giverny. En resa för alla historieintresserade.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-11-13

Ur programmet

  • I Normandies huvudstad Rouen besöker vi bland annat den välbevarade gamla medeltida stadsdelen och det torg där Jeanne d’Arc brändes på bål samt färdas genom natursköna nedre Seinedalen där de avgörande slagen om Normandie hölls.
  • Vi besöker den historiska kuststräcka där de allierade landsteg den 6 juni 1944, bland annat den djupt berörande minneskyrkogården vid Omaha Beach, Arromanches, udden Pointe du Hoc och ett intressant museum i Utah Beach.
  • Normandie är känt för calvados och vi besöker slottet Breuil för provsmakning innan vidare färd till impressionisternas Honfleur. Efter ett stopp i fashionabla Deauville fortsätter vi till Pegasus Bridge som britterna säkrade. På det angränsade museet får vi höra hela det spännande förloppet.
  • Vi följer i britternas spår in mot orten Villers Bocage. Därefter till den världsberömda Bayeuxtapeten, välbevarad i ett förnämligt museum som berättar om den store Vilhelm Erövraren, vikingaättlingen som blev kung av England. Här besöker vi även ett museum som pedagogiskt visar alla militära operationer i Normandie sommaren 1944.
  • I Falaise stod de sista hårda striderna i Normandie. I borgen som dominerar staden föddes även Vilhelm Erövraren. Vi avslutar i Giverny där Claude Monet levde sina sista 40 år. Trots att huset är välbesökt är det en vacker upplevelse i de sena tulpanernas tid.

Vi bor i badorten Saint Aubin-sur-Mer i ett omtyckt hotell alldeles direkt vid havet som är känt för goda frukostar och middagar.

Resfakta

Datum: 20-24 maj
Pris för medlemmar: 26 190 kr
Boende: Hotell St Aubin, Saint Aubin-sur-Mer
Enkelrumstillägg: 4 650 kr
Flyg från: Arlanda

I priset ingår:

  • Flyg & alla transporter
  • Del i dubbelrum b Fyra frukostar & fyra middagar med dryck
  • Calvadosprovning b Alla utflykter och inträden enligt program
  • Historisk ciceron & guide Annette Larsson.

Bokning

Läs mer och boka här eller ring Historiska Resor 08-545 95 220

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-11-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas