Veteranens reseklubb

Res med Veteranen till Istanbul!

23-27 september reser Veteranen till Istanbul, i samarbete med Lotus Travel.

Följ med Veteranen på en spännande resa till förtrollande och dynamiska  Istanbul, staden där öst möter väst, där historia möter nutid. Under ett par dagar får vi uppleva en fantastisk mix av kultur, mat och storslagen arkitektur.

Här hittar du hela programmet:

Dag 1
23 september
Avresa
Vi möts på Arlanda där en representant från Lotus Travel är med och hjälper till vid incheckning. Vår svensktalande guide, som kommer att vara med oss under hela vår vistelse i storstaden tar emot oss vid flygplatsen i Istanbul. På kvällen äter vi en välkomstmiddag på Restaurang Omar med fin utsikt över den berömda Sofiakyrkan. Aya Sofya är den heliga kyrkan som uppfördes 532-537 av Kejsar Justinianus. Den kyrkan som skulle bli världens största i 1.100 år tills St Peterskyrkan i Rom tillkom.
Måltid och dryck ombord på flyg samt middag ingår denna dag.

Dag 2
24 september
Efter frukost tar vi oss med  buss till Hippodrome,  som sträcker sig mellan Sofiakyrkan och den Blå Moskén. Vi fortsätter sedan till den magiska Basilikacisternen från 500-talet som ligger ett stenkast från Hagia Sofia och den Blå moskén. Efter lunch besöker vi den kända kryddbasaren där kan du bl.a köpa kryddor, te, torkade frukter och nötter. Efter lunch blir det en sightseeing tur till Nobelpristagare Ohran Pamuks barndomshem och den berömda Sirkecistationen som Agatha Christie skildrar i boken Orientexpressen. Middag intas på Matbah Resturant och serverar specialiteter från det ottomanska köket.
Lunch och middag ingår.

Dag 3
25 september
Dagen spenderas till fots och sevärdeheterna idag ligger inom när räckhåll till vårt hotell. Vi börjar med att promenera till (ca 15 minuter) Den Blå Moskén som är en av de mest framträdande landmärkena i Istanbul; storslagen  med sina kupoler, semidomer och utsökta innergårdar. Vi besöker också Topaki palatset. Förr var palatset en plats för kunglig underhållning och stora tillställningar. Idag är det en stor turistattraktion, med de mest heliga relikerna från den muslimska världen. Efter lunch tar vi oss till Grand Bazaar; en av den äldsta och vackraste marknadsplatsen i världen. Här finns över 3000 butiker fördelade över 61 gator. Här kan du fynda allt från kryddor till lyktor och handvävda mattor. Vi äter middag på Cicek Pasaji, en anrik blomstermarknad där det idag myllrar av mysiga tavernor och fiskresturanger. Denna kväll ser vi också en show med sufisk dans och musik.
Lunch och middag ingår.

Dag 4
26 september
Efter frukost åker vi till Kabatespiren för en privat kryssning på Bosporen. Vi åker genom sundet som delar Europa och Asien. Från båten ser vi flera vackra sevärdheter som gamla palats, herrgårdar och fästningar. Vi stannar till vid en utsökt fiskresturang i Bosporens vattenbryn. Efter lunch återvänder vi till hotellet. Fri eftermiddag.  Kanske vill man återbesöka Grand Bazaar. Eller varför inte passa på ett äkta turkiskt bad! Anläggningen ligger alldeles i närheten av hotellet. En kostnad på 350 sek tillkommer för att bada på ett äkta Haman ( turkiskt bad), där massage och rundvisning ingår. En engelsktalande guide är med under besöket. Vi äter avskedsmiddag på Panoramic Restaurant underbar utsikt över Istanbuls skyline.

Dag 5
27 september
Vi lämnar Istanbul för den här gången!
Frukost på hotell och måltid på flyg ingår.

 

Resefakta

 

Datum: 23–27 september
Pris per person: 10 390 kr
Enkelrumstillägg: 1 450 kr/person

I PRISET INGÅR BLAND ANNAT
Flyg med Turkish Airlines i ekonomiklass från Arlanda till Istanbul. Avgång från Landvetter och Kastrup mot förfrågan.
4 nätter med del i dubbelrum på bra medelklasshotell.
Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
Måltider enligt program, inklusive 1 måltidsdryck alla dagar samt alkoholhaltig dryck – 2 glas vin eller öl eller måltidsdryck till välkomstmiddag samt avskedsmiddag.
Alla transporter och bagagehantering i Istanbul.
Flygskatter och säkerhetsavgifter.

Extra: Mingel och informationsträff inför resan hos Lotus Travel i Stockholm på egen bekostnad.

 

Boka din resa här:

eller ring 08-545  188  40. Ange kod Veteranen vid bokning.

 

 

OBS: Håll utkik efter fler resor med Veteranens reseklubb! Resorna utannonseras i tidningen Veteranen och på Veteranen.se.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas