4 portioner
2 dl matvete
1 grönsaksbuljongtärning
500 g brysselkål
2 päron
5 dl kokta kikärtor (motsvarar cirka 2 dl torkade)
1–2 msk rapsolja
100 g fetaost
Snabbpicklad rödlök
1 rödlök
En skvätt vinäger/citronsaft/limesaft
Gör så här:
- Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut saltet mot buljongtärningen.
- Lägg brysselkål i saltat vatten i en separat kastrull och koka i 5–7 minuter.
- Skär under tiden päronen i tunna klyftor.
- Skala och skär rödlöken i skivor. Krama i lite vinäger eller citron/limesaft. Låt stå.
- När matvete och brysselkål kokat klart, blanda i en skål med päron, kikärtor och den snabbpicklade rödlöken.
- Ringla över lite rapsolja och rör om. Smula över fetaost.
Recept: Hanna Olvenmark