Om oss

Kristina Adolfsson, chefredaktör, senioren
Kristina Adolfsson, chefredaktör tidningen Senioren.

Senioren är medlemstidning för SPF Seniorerna, en av landets största ideella organisationer som arbetar för att förbättra seniorers villkor.

Tidningen är en uppskattad medlemsförmån som engagerar och aktiverar läsarna. Här finns djuplodande reportage och porträtt på spännande seniorer samt inträngande granskningar av den nationella äldrepolitiken – kort sagt, vad politiker vill, lovar och faktiskt gör. Du hittar alltid reportage om resor, kultur, god mat, trädgård, mode och livsstil plus olika tips om friskvård i tidningen. Vi rapporterar om forskning, ekonomi, vård, omsorg, boende och andra områden viktiga för seniorers välmående. Både i tidningen och på Seniorens snabbfotade sajt senioren.se. Förstahandsvalet för den som vill hålla sig uppdaterad i 65+-frågor.

Nära en kvarts miljon läsare

Senioren arrangerar även ett flertal uppskattade läsarresor om året, inte minst den populära Hälsoresan. Vi håller hjärnan i trim med olika quiz, sudoku och korsord. För den som söker nya vänner finns det kontaktannonser både i tidningen och på senioren.se.

Kontakta redaktionen

Annonsera i Senioren

Om Senioren

Senioren är en medlemstidning för SPF Seniorerna och kommer ut nio gånger om året som tryckt tidning, på Senioren.se samt i form av ett nyhetsbrev som skickas ut till medlemmarna.

Seniorens uppgift är att väcka debatt och skapa opinion, att bevaka viktiga äldrepolitiska frågor för SPF Seniorernas medlemmar samt ge information om SPF Seniorernas verksamhet. Senioren ska hålla hög journalistisk kvalitet, vara trovärdig, läsvärd och underhållande till innehåll och form, ett nöje att läsa och vara nära sina läsare.

Läsarna är många, nära en kvarts miljon, och finns över hela landet. För närvarande är upplagan 206 700 exemplar (TS 2017).

Medlem i SPF Seniorerna (inom Sverige) får tidningen utan kostnad. Icke medlem (inom Sverige) betalar 349 kr för 9 nr.

ISSN 2002-2476

Dölj faktaruta

Seniorens innehåll

Nyheter – vi synar äldrepolitiken, vad politikerna vill, lovar och gör. Vi rapporterar även om forskning, ekonomi, vård, omsorg, boende och andra viktiga äldreområden.

Nytta – på konsumentsidorna granskar vi till exempel mobiltelefoner, redskap, datorer och bilar som passar äldre. Experter svarar på läsarnas frågor om pensioner, skatter, juridik, medicin och omsorg samt sex och samlevnad.

Nöje – reportage och artiklar om livsstil, hälsa, mat, inredning, trädgård, resor, mode och kultur.

Närhet – Läsarna medverkar med insändare och berättelser om seniorlivet. På webben finns också rapporter från aktiviteter i SPF Seniorernas föreningar på Landet Runt.

 

Utgivningsdatum för Senioren 2019

  • Nr 1   24 januari
  • Nr 2   28 februari
  • Nr 3   4 april
  • Nr 4   16 maj
  • Nr 5   20 juni
  • Nr 6   29 augusti
  • Nr 7   3 oktober
  • Nr 8  7 november
  • Nr 9  5 december

 

Kontakta redaktionen

 

Annonsera i Senioren och på Senioren.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.