Personligt

Biverkningar från läkemedel orsakar onödigt lidande och stora kostnader för samhället!

De flesta som jobbar inom den svenska sjukvården (vilket egentligen skulle heta friskvård) gör säkert ett mycket bra jobb. Problemet är att förskrivare av läkemedel endast är hänvisade till de ramar som läkemedelsverket ger, det vill säga användande av mängder av farliga preparat som ger patienten allvarliga biverkningar. Och som vanligt är det kapitalismen och girigheten som styr vilka medel som svenska läkare kan ge sina patienter.

Publicerad 2010-07-05

I våra grannländer ute i Europa ses ofta alternativa behandlingsmetoder som ett komplement till den traditionella vården. Ta till exempel homeopatin som är accepterad både i Tyskland, Frankrike och England (till och med integrerad på sjukhus, i läkarutbildningar och med statliga subventioner av läkemedel) – men inte i lilla Sverige.

Här slår vi oss för bröstet och säger: vi vet bäst. Här accepteras inte någon form av terapi som inte kan verifieras och bekräftas av våra vetenskapsmän (och deras begränsade erfarenheter av det som ligger utanför ramen för det de lärt sig). Och därmed idiot förklarar den svenska sjukvården sina kollegor i dessa länder. Något som helst nytänkande är inte att tänka på!

Jag kan varmt rekommendera boken Må bättre till kropp & själ som just handlar om egenvård med homeopati (finns i bokhandeln och på bibliotek). Här kan man få uppleva ett annat tänkande om sjukdomars hantering och dess orsak och verkan. Jag har själv haft stor nytta av den när jag behandlat mina egna kroniska åkommor.

Det finns så mycket goda alternativ till behandling av våra sjukdomar att det nästan kan anses skamligt av svenska politiker och tjänstemän, att inte vara mer öppna för detta. För den som mot förmodan inte känner till detta, kan jag berätta att den traditionella läkemedelsbranschen idag är en miljardindustri som många människor är beroende av för sin försörjning. Detta gör att det ligger i branschens eget intresse att inte bota sjuk¬domar, för då skulle ju alla goda förtjänster och rikedomar försvinna.

Det är sorgligt att se hur vi människor avskärmar oss allt mer från det naturen kan erbjuda i form av bot och lindring.

Pär Wahlström

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas