Förbättra äldreomsorgen
Åsikter
Foto: Colourbox

Förbättra äldreomsorgen

Insändaren anser att Sveriges ledande politiker borde veta bättre och ge våra gamla ett värdigt liv.

Publicerad 2013-09-25

När jag nu har följt och sett svt;s program om Sveriges bästa äldreboende känner ja både frustration och ett engagemang i att göra något. Men vad…. Man tycker att Sveriges ledande politiker borde veta att ge våra gamla ett värdigt liv den sista tiden. Det finns ju lagar om detta. Alla ska ha rätt till lika vård och omsorg. Att Sverige ger 37 miljarder i bistånd och inte ens kan se om sina egna, sorgligt.

Jag säger inte att vi inte ska hjälpa, men det kanske får ske med lite mer eftertanke. Våra gamla idag har varit med om att bygga upp det samhälle våra politiker  nu sitter och styr över. Borde det inte vara en självklarhet att ge tillbaks?? När ja hörde KD  med märkvärdig stämma deklarera  att regeringen ska avsätta en del pengar till våra pensionärer som skulle innebära en höjning med ca 100 kr i månaden skämdes jag. 100 kr!!!   Vad får dom för den summan???  Skamligt.. Lägg då hellre dom pengarna till att förbättra  äldreomsorgen.

Jag jobbar själv inom vården, ibland går man fullständigt på knäna i jobb, man känner sig otillräcklig, man vill så mycket, man blir sliten och så blir det tufft att se glädjen i sitt arbete som borde vara det bästa som finns. Man bränner ut sig själv för att man verkligen vill ge våra gamla allt dom har rätt till. Men för deras skull tar man nya tag och gör så gott man kan plus lite till

Från: Katarina

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas