Kvinnor får dela på struntsumma
Åsikter | Fridell / NIlsson
Foto Colourbox

Kvinnor får dela på struntsumma

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) tycker det är viktigt att "även de små pengarna räknas" säger han i SVT, angående höjningen av bostadstillägg.Debattörerna kritiserar honom.

Publicerad 2012-09-05

Ulf Kristerssons uttalande är uttryck för den nonchalans som han visar pensionärerna. Vi hade väntat oss en kommentar av SPF. Den kom så småningom, men var inte särskilt kritisk.

De pensionärer som ska få en höjning av bostadstillägget är mest kvinnor som i stället för att jobba med lönearbete ägnade ett antal år åt arbete i hemmet. Det var inte deras fel att detta arbete inte gav några pensionspoäng. Hade det skett, skulle deras situation ha varit bättre än den nu är. Kanske inte så mycket, eftersom pensionen är låg också för dem som får tilläggspension.

Beloppet 172 kronor är ett hån mot dem som ska få denna struntsumma. De får det inte, om de inte nu är ogifta. Det motiveras med att de med tilläggs- eller inkomstpension får denna höjd med 4,1 procent nästa år. Men under 2010 och 2011 sänkes pensionen med 7,2 procent, och under 2014 väntas en ny sänkning. Så denna motivering är inte mycket värd.

Ingvar Fridell, Danderyd.
Göte Nilsson, Björkvik

Här kan du läsa mer om Ulf Kristersson och bostadstilläggen på SVT.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas