Sjukvården ska inte belastas av golfare som vill åka golfbil
Åsikter | Stig Gson Driva
Foto Colourbox

Sjukvården ska inte belastas av golfare som vill åka golfbil

Alla borde få åka golfbil när de vill spela golf. Det är ohemult att kräva läkarintyg vid tävlingar, menar insändarskribenten.

Publicerad 2013-01-15

Idag finns krav på läkarintyg för att få köra golfbil vid golftävling och spel av handicapgrundande golfrond, vilket nästan alla seriöst menade golfronder är.

Men är det rimligt att vi golfare ska behöva belasta en hårt ansträngd sjukvård för att få åka golfbil när vi vill spela golf när vi har en ömmande liktorn, en stukad fot, en hälsporre, av allmän trötthet, av ålderskäl eller annat?

Nej självfallet så är detta inte rimligt eller rätt – och det är osolidariskt mot alla andra medborgare i riket.

Golfförbundet propagerar för hur nyttig golfen är för alla – men det hindrar dem inte från att i nästa andetag resa krav, eller medverka till krav – som direkt motverkar detta.

Jag skäms när jag inser vilka konsekvenser detta ohemula krav på läkarintyg kan få för medmänniskor som är i mera behov av att komma till i sjukvården än vad jag och andra golfare som vill åka golfbil är.
Sjukvårdens hårt ansträngda resurser borde användas för att förbättra tillvaron för gamla, sjuka och behövande – inte för att ge läkarintyg till oss aktiva golfare som på ett hjälpligt sätt ändå kan ta hand om oss själva.

Uppenbara galenskaper i samhället måste ständigt bekämpas annars kommer vi till slut att kvävas av alla onödiga lagar regler och krav som tvingas på oss av okunniga, känslolösa och oförnuftiga byråkrater och andra.

Sjukvården är väl ingen serviceorganisation för golfen? Vi golfare ska inte acceptera tokiga krav vars konsekvenser går ut över dem verkligen behöver anlita sjukvården, och över skattebetarna. Krav som helt i onödan dränerar och tär på samhällets knappa resurser.
Köerna i vården är långa nog utan att frisksporten golfen ska skicka in de medlemmar som inte vill promenera under tävling till att trängas i köerna.

Golfen borde kunna lösa frågan om vem som ska få åka golfbil och inte internt, i stället för att blanda in sjukvården.

Jag tycker att kravet på läkarintyg för att få åka golfbil är ovärdigt golfen, och det är en ovänlig handling mot oss golfare som vi inte utan vidare ska finna oss i.

Stig Gson Driva

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas