Åsikter

SPI en programkopia av SD?

Publicerad 2010-09-22

I programmet står ”Vi kräver” som rubrik för varje avsnitt som man profilerar sig inom med en massa försök till att-satser. Varför ordet ”kräver”? Betraktar partiet sig som utanför stående även efter valet? Har man för avsikt att ta plats i t. ex. riksdagen så måste man väl tala om för väljarna i formen av ”Vi vill ” eller ännu hellre ”Vi ska” o. s. v. Då har man ju ställt ut löften som också ska infrias.
Kräver är något våra politiskt obundna organisationer SPF, PRO, SPRF m. fl. gör med all rätt och på bra sätt, som väl ingen kan undgå att se resultatet av i partiernas tävlan om oss äldre.

Generellt kan man säga om SPI programförklaring att man i väldigt många frågor slår in öppna dörrar. Och i vissa delar man Sverigedemokraternas synsätt. SPI är inget alternativ för dig som är eller snart blir pensionär vare sig du tidigare lagt din röst på alliansen eller de röd-gröna. Lika lite är Piratpartiet ett alternativ för nätklipska ungdomar. Inte heller hör Sverigedemokraterna hemma i svensk politik. Vi ska inte skapa ett Sverige med en uppsjö av småpartier som urholkar stabiliteten i landet och bygger upp motsättningar mellan grupper. Vi ska inte efterlikna vissa andra länder med splittrad politisk representation i sina parlament.

Politik är att vilja, inte kräva!”

Gerhard Cederberg
Sundsvall

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas