Åsikter | Karin

Squaredans hjälpte mot ensamheten

Svar till "Chockad" i nr 8. Jag förstår din sorg att ofrivilligt bli ensam i din ålder. Men man behöver inte vara ensam.

Publicerad 2011-11-16

Jag började dansa squaredans när jag var 71 och har fått en hel massa nya vänner. Det är visserligen mest damer, så någon ny man är det inte så lätt att träffa där. Men det går så bra med kvinnor. Alla är pensionärer (Squaredansklubben seniorerna) och det är inga konstiga steg och inga hopp och skutt. Man blir undervisad av en så kallad caller och han ropar sedan ut, vad man skall göra. Detta är på engelska, men man får lära sig vad orden betyder ett i taget, så man behöver inte kunna engelska, när man börjar. Och det är lagom motion på dagtid och man tränar även hjärnan, när man försöker hålla reda på callen.
Om du har en dator, så gå in på seniorerna.org så kan du klicka dig fram till några filmer, där du kan se vad vi har för oss. Alla är välkomna. Jag vet inte var du bor någonstans, men det finns alldeles säkert någon squaredansklubb i närheten, som du kan gå med i. I Stockholmstrakten, där jag bor börjar vårterminen med en nybörjar-intensivkurs i januari och sedan är man med. Jätteroligt med alla nya vänner, som jag fått där.
Varma hälsningar och välkommen i klubben.

Karin

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas