Bör statiner verkligen ges till barn?
Foto: Colourbox
Personligt | Wilhelm Larsson, Pensionär

Bör statiner verkligen ges till barn?

Ska växande barn verkligen ges " läkemedel " med så klara indikationer på svåra biverkningar, och detta under tiden de studerar och växer skriver insändaren.

Publicerad 2013-02-18

Statiner, de förskrives fortfarande lite hur som helst ofta i förebyggande.  I Veteranen har det skrivits mycket om dess svåra biverkningar. Är man inte sjuk så blir man. Mängder av biverkningar bland annat minnessvårigheter, svaghet i ben och muskler, värk i musklerna och under fötterna med mycket mera.
Läste nu att läkemedelsbolagen vill ge statiner till barn och ungdomar….och det finns faktiskt läkare som hängt på den tråden.
Helt otroligt. Ska växande barn verkligen ges ”läkemedel” med så klara indikationer på svåra biverkningar, och detta under tiden de studerar och växer.
Har själv använt Polikosanol en produkt som finns på nätet och som gör minst lika bra nytta helt utan biverkningar. Den ges i många länder före allt annat. Den är dessutom en kraftig antioxidant som motverkar bland annat härskning av blodfetterna. Kommer från vaxerna ur sockerrör och är patenterad. Stora studier bekräftar dess utmärkta funktion. Men i Sverige får läkarna i brist på kunskaper om naturmedel inte förorda sådant.
Jag, min fru och många bekanta har slängt statinerna, och återfått både minne och balans. Polikosanol tar jag alltså istället, och det fungerar alldeles utmärkt mot höga eller felaktiga värden av blodfetterna.

Wilhelm Larsson, Pensionär

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas