Tyck!

Pensionssveket

Publicerad 2010-12-20

Och vad händer när pensionssänkningarna har blivit så många och kanske också så stora att det inte längre går att skattevägen dölja sveket? Vad händer om man kommer dithän att skatten för pensionärer är i samma nivå som för dem som fortfarande arbetar? Före 2003 hade pensionärer lägre skatt än löntagare och andra arbetande. Men då bestämdes att skatten skulle vara lika mellan dessa grupper. När vi eventuellt kommer dithän att pensionärer och andra har samma skattesats som arbetande, kommer det kanske att bli noga med att hålla löftet från 2003, löftet som man hittills skändligen har svikit.

Jag är född 1937 och har alltså under nästan hela mitt arbetsliv betalat till och litat på ATP-systemet, litat på systemet som skrotades året efter att jag hade gått i pension.
Och ännu värre ute är kanske de som är 10-15 år yngre än jag och därför kanske får uppleva fler sänkningar än jag, ty när ATP-slakten var ett faktum så var de lite för långt till åren komna för att på privat väg kunna trygga sin ålderdom. Så blev det med folkhemmet som så många trodde på en gång.

Lasse Larsson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas