Åsikter | Gerd Forssell

Vi är också människor

"Jag hoppas att valåret 2014 blir starten på Äldreårtiondet" skriver Gerd Forssell. Hon vill att vi gör gemensam sak och kräver bättre omsorg.

Publicerad 2014-01-02

Två fd socialchefer den ene 88 den andra 78 talar med varandra i telefonen. Den äldre behöver idag hjälp från hemtjänsten. Den andra är jag som ännu kan klara det mesta själv. Vi har olika politisk grundtillhörighet och vi har samma uppfattning om vad som är god äldreomsorg. Vi behöver då och då tala med varandra om detta som är vårt tidigare yrkeskunnande och vi ogillar det vi idag upplever som omänskligt. Vi behöver tala om det som skaver och upprör. Jag berättar om Tatlusers (skribent på Silvergenerationen, reds anm.) idé om att fackliga organisationer som organiserar anställda inom vård och omsorg, pensionärsorganisationer och forskningsråd för äldreomsorg bör kunna göra gemensam sak och kräva bättre omsorg för oss gammelblivna. Min fd kollega gillade vad jag berättat. Jag hoppas att valåret 2014 blir starten på Äldreårtiondet.

Vi är värda att få vällagad, välsmakande mat – det är ett glädjeämne för många av oss med riktigt god mat och vi som behöver hemtjänst är värda att den som kommer hem till oss också har tid för en liten pratstund. Vi är också människor och vi vill inte att den som kommer hem för att hjälpa oss är vråljäktad utan har lite tid att också notera hur vi faktiskt mår. Även liten vänlig omtanke gör gott hos människan.

 

Gerd Forssell

Gerd Forssell är även en flitig skribent på Silvergenerationen, där detta inlägg ursprungligen postades.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas