Vi lämnar Botswana och åker in i Zimbabwe
Blogg

Vi lämnar Botswana och åker in i Zimbabwe

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-11-26

Det blir storstädning och tvättning av bilen i Kasane. Vi hittar många biltvättar och förstår att det är fler än vi som lerar ner sina bilar ute i nationalparkerna. Vi lämnar Botswana och åker över gränsen in i Zimbabwe. Gränspasseringen går fint och fort. Det tar kanske en timme, inte mer. En väg med gröna träd och buskar tar oss till Victoria Falls.

Biltvätten i Kasane
Anna i biltvättens väntrum

Så börjar valutaproblematiken. Lokala pengar ”bonds”, kan vi inte få tag på på banken. Vi besöker tre banker som är tomma på tjänstemän och “bonds”. När vi är som mest uppgivna kommer en polis och erbjuder sig att växla svart. Vi nappar, även om det kändes sådär att svartväxla i Zimbabwe med en polis. Men vad gör man.

Jag är numera miljardär

Tidigt nästa morgon åker vi till vattenfallen. Vi kommer innan den stora turistströmmen. Det är lågsäsong men Victoria Falls är Zimbabwes viktigaste turistattraktion. Förutom lugnet den tidiga morgonstunden får vi se många regnbågar som bildas av vattnet i Victoriafallen i samarbete med morgondimman. Vattenfallen har extremt lite vatten. Regnperioden har inte börjat. Många långa månader utan regn avspeglar sig i det sparsamma vattenflödet. Vi tycker det är vackert ändå. Men inser att det hade varit något helt annat med ett rikligare vattenflöde.

Victoriafallen
Dr. Livingstone I presume

På eftermiddagen besöker vi “Victoria Falls Hotel”, Zimbabwes äldsta hotell. Klassiskt gammalt kolonialt hotell med mycket atmosfär. Det blir förstås en kolonial “high tea” och därefter en klassisk gin tonic i denna koloniala pärla.

Klassiska Victoria Falls Hotel
Sven Gruvstad
Publicerad 2019-11-26
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas