Datorn blev en ventil
Hälsa

Datorn blev en ventil

Publicerad 2012-10-26

Hej: Veteranen är en läsvärd tidning och denna gång blev jag extra glad när jag såg dig och vad du kan erbjuda.
Visst är det ett stort steg att gå in i tredje åldern och bli pensionär. Det mesta är positivt men allt blir tyvärr inte som man tänkt sig. Har många gånger önskat mig någon att diskutera med när livet tagit en vändning som man inte är beredd på. Min man blev mycket allvarligt sjuk och när han äntligen tillfrisknade så var det min tur att bli sjuk. Jag försöker leva så normalt som möjligt, läser på för att få fakta. Ju mer jag vet, ju färre troll finns att vara rädd för.
Men jag har i alla fall en ventil. Jag har länge varit intresserad av datorer, sökte mig till SeniorNet och där fann jag likasinnade i min egen ålder. Jag har hittat en bra roll som passar mig – jag har konstruerat och ansvarar för hemsidan för SeniorNet Botkyrka. Det är roligt och utvecklande.
Som biprodukt av detta har det också blivit hemsidor till två andra föreningar.
Att växa och lära hela livet tycker jag låter så skönt. I bakhuvudet har jag ett citat om ”att man kan leda kamelen till källan men väl där måste kamelen dricka själv”.
Lycka till och varma hälsningar

Gunilla 03

Svar: Varmt tack för ditt brev som tydligt visar att Veteranen ligger helt rätt i tiden med vårt initiativ ”att växa och lära hela livet”. Ja, tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. Vi rår inte över vad vi råkar ut för men vi kan välja hur vi vill förhålla oss till det som händer. Det har du beskrivit så fint.
Den moderna hjärnforskningen har bevisat att vi själva kan påverka vårt välbefinnande genom våra tankar och vårt sätt att leva. Du läser säkert också Veteranens serie ”Din fantastiska hjärna”. Där får jag alla mina egna tankar och insikter bekräftade. Men det räcker ju inte att läsa, det gäller
att använda sig av nya insikter och kunskaper i det dagliga livet, eller hur?
Roligt att läsa om din ventil och verksamheten inom SeniorNet. Jag hoppas att allt fler av oss upptäcker vilka otroliga möjligheter som nätet innebär. Det finns där för oss helt oberoende av tid och rum och våra fysiska förutsättningar. Det är bara att ta för sig, vara nyfiken, våga sig ut
på upptäcktsfärd och lära sig – man har ju inget att förlora.
Ditt citat, som faktiskt också är ett av mina favoriter, träffar mitt i prick. Jag önskar dig allt gott och lev väl – det är fortfarande din stund på jorden.

Helga Messel

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas