Dans är bra för allt
Medlemmar från flera föreningar i SPF Seniorerna åker till Orust för en svängom.
Hälsa | motion

Dans är bra för allt

Dans är mycket uppskattat i SPF Seniorerna Orustveteranerna. "Det är en jättebra aktivitet för ensamma. Inte minst när det gäller att få kontakt med andra. Det är flera som har fått nya vänner tack vare dansen", säger ordförande Erland Widegren.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-06-01

Dessutom är det ett bra sätt att röra på sig.

– Vi kör motionsdans 24 veckor per år plus att vi avslutar våra medlemsmöten med dans.

Dansen arrangeras varje torsdag under säsong i Stala bygdegård och då brukar det komma 50-60 medlemmar. På medlemsmötena kan det vara uppåt 80-100 personer.

– Vi har orkester med levande musik varje gång och i pausen är det någon form av uppträdande. Det kan vara en trubadur eller någon som håller ett föredrag till exempel, säger Erland Widegren och berättar att det även kommer medlemmar från andra föreningar i SPF Seniorerna för att dansa. Så populärt är det.

– Det kommer folk från till exempel Tjörn, Stenungsund och Uddevalla som uppskattar våra danstillfällen. Av våra 700 medlemmar är ungefär 50 huvudmedlemmar i en annan förening. Det är en hög siffra men det är för att de vill göra aktiviteter hos oss också även om de är medlemmar i en annan förening.
Mattcurling och boule är två andra omtyckta aktiviteter i SPF Seniorerna Orustveteranerna.

Massa mästerskap

– Vi är en av de större föreningarna när det gäller att anordna mattcurling. Vi kör två gånger i veckan nästan hela året med 30-40 medlemmar per gång. Vi är med i föreningsmästerskap, distriktsmästerskap, föreningsmästerskap och olika cuper.

– Boulen kör vi också året om, på vintern är vi inomhus och på sommaren utomhus. Vi är ett 40-tal varje gång och är även en av de större klubbarna inom boule. När vi åker på tävlingar fyller vi en hel buss och kan åka iväg med cirka 20 lag.

Roliga resor

På tal om buss så blir det en hel del andra resor också. Varje år blir det en resa till Falkenbergsrevyn. Senast var det 150 personer som åkte med i sammanlagt tre bussar.

– Det var väldigt många. Mycket roligt.

Före jul åkte två bussar till Lübeck och deras välkända julmarknad och nu i april en buss till Nederländerna på en blomsterresa med höjdpunkter som det berömda Blomstertåget och alla tulpaner i Keukenhof.

– Utöver det har vi bland annat kulturpromenader, vandringar, gymnastik och olika studiecirklar, säger Erland Widegren.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-06-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas