18 grader i stan – 12 vid Stångtjärn!
Landet runt

18 grader i stan – 12 vid Stångtjärn!

Publicerad 2016-01-22

Temperaturen lär ha varit omkring 18 grader kallt nere i stan, men uppe vid Stångtjärn var det måttliga 12 grader kallt när vi kom dit och några grader mildare när vi åkte hem.

Trots kylan nere i stan var det 8 medlemmar i SPF Seniorerna Falun  som åkte på de kanonfina spåren. Vi blev fyra som åkte dryga milen och fikade inne i vallaboden efteråt. Kristina Holmberg var dagens långåkare med ca 15 km! De fina spåren får vi tacka spårarna, pensionärerna inom Falu IK och kylan för. Pensionärerna har rensat så snön faller ner på marken och kylan gör att spåren håller, trots att det var flera hundra åkare under helgen.

Det var en fröjd att åka över Igeltjärn – massor av spår av olika tassar och klövar korsade skidspåret. Alla spår är kvar då snön varit orörd i över en vecka nu. Sedan upp på krönet efter Igeltjärn, där korpar och kråkor håller till. Ner för backen är stora glidtestet – om man kan glida ända ner till vägen, då har man bra krafter till sista backen upp före Stångtjärn. Idag var det ett fantastiskt glid som räckte ända fram.

Ser det ut så här nästa tisdag blir det nog Stångtjärn då också.

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.

Mats Hiertner

 

Publicerad 2016-01-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas