Siw Jonsson föreläste om att vara ”Kvinna i Pakistan”
Landet runt | SPF Östergötland

Siw Jonsson föreläste om att vara ”Kvinna i Pakistan”

SPF Östergötland
Publicerad 2016-05-11

SPF Seniorerna Boren Borensberg, har haft vårens sista månadsmöte i Hällagården Borensberg.
Ordföranden kunde hälsa ett 40-tal medlemmar välkomna. Information om resor och utflykter i sommar, gavs av resekommittén, finns också på vår hemsida. Birgitta Ilar rapporterade från KPR bla att maten till äldreboende skall tillagas i Motala i fortsättningen.

Dagens föreläsare Siw Jonsson från Borensberg, berättade på temat om hur det är att vara ”Kvinna i Pakistan”.

Hon flyttade till Pakistan tillsammans med 15-årig son och sin man, som fått förordnande som militärattaché i Islamabad Pakistan. Första tiden bodde de på hotell innan deras hus var inflyttningsklart. Strax efter att de flyttat bombades hotellet av en självmordsbombare. Många människor dog. Alla fönster blåstes ut i deras hus, som låg 700 meter bort.

Efter detta blev alla västerlänningar, som kunnat umgås på inhägnade klubbar hemskickade, även sonen. Allt förändrades.

Första gången hon skulle ta ut pengar på banken, fick inte hon skriva på, utan sonen var tvungen att göra det, han var ju man.

Siw läste ett avsnitt ur sin dagbok, om hur värdelös hon var som kvinna i detta mansdominerade samhälle. Man kunde höra hur åhörarna drog efter andan när de fick höra om den verklighet som kvinnorna lever i. Frågorna var många efteråt.

Bilderna och denna berättelse ur verkligheten visar hur bra vi har det, vi kan både hälsa och prata med kvinnor, det gick inte i Pakistan, en blick från en kvinna till en man var en invit, med följder, eller att visa en bit av vaden, var uppseendeväckande.

Mötet avslutades med kaffe och lottdragning, samt ordförande Gunilla önskade en bra sommar, med återseende på månadsmöte i september.

 

 

SPF Östergötland
Publicerad 2016-05-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas