40 årsfirande
Landet runt | SPF Jönköping

40 årsfirande

SPF Jönköping
Publicerad 2017-11-10

Den 19 oktober var det på dagen 40 år sedan vår förening bildades. Initiativtagare och första ordförande var Karin Näll.
Vårt 40-årsjubileum firades av en stor publik. Vi lyssnade till trubaduren Inge Fridén, som underhöll med kända sånger och visor samt roliga anekdoter.
De gångna åren och vår nuvarande verksamhet speglades i ett bildspel och i verser av Bengt Klint, som även förklarade bakgrunden till några av verserna – mycket underhållande!
Vid de vackert dukade borden åt vi så klart fint dekorerade födelsedagstårtor.

Höstresa till Göteborg
En fullsatt buss med 54 förväntansfulla SPFare lämnade Jönköping på morgonen den 25 oktober. Första stopp var på Göteborgsoperan som invigdes i september 1994. Vi blev guidade av Rolf Nilsson, som är både guide och sångare. Vilken imponerande byggnad! Vilken fantastisk guide! Rolf var mycket underhållande och gav oss en bra bild av Operan och allt arbete som läggs ned av alla anställda för att få till fina föreställningar, och det brukar vara slutsålt. Efter guidningen åt vi en mycket välsmakande lunch i Operans restaurang.
Därefter åkte vi till Volvos fabrik i Torslanda. På färd med deras Blå Tåget blev vi guidade genom denna moderna bilfabrik. Varje minut är en ny bil färdig! Eftersom vi var uppdelade i två grupper för visningen av fabriken fick vi bra tillfälle för fika och samvaro i Volvos Café Varianten.
De nöjda resenärerna hade haft en upplevelserik dag.

 

SPF Seniorerna Skärstad-Ölmstad
Anna-Lena Nilsson

SPF Jönköping
Publicerad 2017-11-10
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas