48 deltagare i SPF Seniorerna Faluns golfmästerskap
Landet runt | SPF Dalarna

48 deltagare i SPF Seniorerna Faluns golfmästerskap

SPF Dalarna
Publicerad 2016-06-20

Då har jag gjort premiär som tävlingsledare för SPF-mästerskapet i golf på Samuelsdal. 48 deltagare uppdelade i herrar A- och B-klass och damer A- och B-klass tävlade om att bli mästare över 18 hål slaggolf. Dessutom ingick två tävlingar i tävlingen; närmast hål och längsta drive.

Lars-Erik Hurtig gjorde sitt livs första Hole-in-one och vann naturligtvis tävlingen närmast hål och belönades med champagne, som seden bjuder. Kaarina Jansson var bäst bland damerna. Längsta drive bland damerna presterades av Inger Larshans med 148 m. I herrklassen hade jag själv turen att få på en riktig rackar-rökare på 227 m mitt i fairway.

I damernas elitklass segrade Gunnel Odén före Gunilla Svensson och Phia Wirf. Damer B vanns av Annabella Söderkvist före Kaarina Jansson, Yvonne Henniger och en strålande glad Britt-Marie Carlsson. Bland herrar B segrade Lars Henriksson före Lars-Erik Hurtig och Leif Aulin.

Noteras kan att hela 8 spelare hade ett nettoresultat efter handikappavdraget under banans par! Värst alltså Lars Henriksson med 50 slag, d.v.s. nio under banans idealresultat. Här blir det sänkning!

I herrarnas elitklass segrade Lars-Göran Pettersson före Gusten Åberg och Tord Halvarsson med undertecknad som fyra.

Fika, varm korv med bröd och en härlig lunch med kaffe och dessert intogs på Samuelsdals herrgård under och efter tävlingen. Priser utdelades till nära hälften av deltagarna, som nöjda och trötta kunde åka hem för att se Sverige förlora mot Italien i EM-fotbollen. Stort tack till Hans Thors och Lars Nordström för god medverkan och assistans vid tävlingen!

Klicka här för att se fler bilder.

Text Daniels Sven Olsson, foto Björn Ristner

SPF Dalarna
Publicerad 2016-06-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas