60plus-mässan – åttonde gången i Falun
Landet runt | SPF Dalarna

60plus-mässan – åttonde gången i Falun

SPF Dalarna
Publicerad 2019-10-29

60plus-mässan i Lugnets sporthall har ännu en gång lockat mängder av besökare. I år fanns ca 80 utställare på plats i två dagar och mängder med besökare minglade kring montrarna, tog paus i serveringen och lyssnade på ett varierat utbud av presentationer och föredrag.  SPF Seniorerna i Falun var som vanligt på plats och i år hade också mässtidningen ett reportage om vår verksamhet. Många intresserade sökte sig till vår monter och MedlemsNytt delades flitigt ut. Resultatet blev till vår glädje ca 25nya medlemmar.

Precis som tidigare år representerade utställarna många olika branscher, t.ex. mode och skönhet, hus och hem, hälsa och inte minst resor. I montrarna fick man inte bara information, utan kunde också köpa varor och delta i lotterier. Hur många adresslappar ligger gömda i en burk? Bästa gissning gav en resa. Massor med godis och reklampennor var också framdukat för att locka besökarna att stanna till. Många lämnade mässan med kassar fyllda med broschyrer, gratisprover och kanske också någonting ätbart som oliver, bröd, korv eller rökt fisk.

Seniorers intresse för att resa hade lockat flera researrangörer. Det handlade om kryssningar av olika slag, bussresor och ”long-stay”-resor till sydligare länder. Från scenen gavs också information om tågresor i Europa, kanske på frammarsch i klimatkrisens spår? Intresset för hälsa och friskvård var uppenbart, för många besökare passade på att få synen kollad eller råd från apotek och tandhälsan. Den som var sugen på ny stil kunde också få hjälp av gymnasieungdomar med hår och make-up.

Göran Greider och Gabriel Ehrling Perers från Dala-Demokraten respektive Avesta Tidning framträdde på torsdagen med en diskussion kring det politiska läget i Sverige och den intresserade kunde också följa upp diskussionen med ett besök i deras monter.

På scenen avlöste talarna varandra båda dagarna. Korta anföranden hade vitt skilda teman som råd om skydd mot bedrägerier, influensavaccin eller husköp i Spanien. Det stora dragplåstret på onsdagen var Anders Hanser, född i Orsa och känd som ABBA-fotografen, som berättade om sitt liv som fotograf. Vi fick inte bara ta del av hans många ABBA-bilder, utan också se fantastiska naturbilder från Sverige och på senare år också från bl.a. Kina och Indien.

På torsdagen fick vi lära oss mer om Champagne och bubbel när Gunilla Hultgren Karell åter besökte mässan och delade med sig av sina kunskaper. Som avslutning på torsdagen bjöd Johan Östling, känd från bl.a. ”Ack Värmland”, på musikalisk underhållning med både riviga låtar och korta anekdoter. Publiken var med på noterna, sjöng glatt med i allsången och fick sig många goda skratt.

Arrangörerna var åter mycket nöjda med årets mässa och kommer igen den 21-22 oktober nästa år.

Klicka här för fler bilder.

Text och foto Barbro Carnehag

SPF Dalarna
Publicerad 2019-10-29

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas