Alla är skrivkunniga
Landet runt | SPF Dalarna

Alla är skrivkunniga

SPF Dalarna
Publicerad 2019-11-18

Fem entusiaster har under hösten jobbat med att hitta ingångar till att skriva om sina upplevelser, intryck, hågkomster och annat vad det nu kan vara. Alla har ambitionen att för eftervärlden bevara något av sina upplevelser.
– Varför ska jag skriva? Mina minnen av tid som varit är väl inte värda att bevara på papper eller i en dator?
– Hur börjar jag min berättelse? Vad av allt är värt att skriva om? Vad är det jag inte ska skriva? De här och många, många andra frågor måste få ett svar för att frågorna inte ska bli ett hinder för att komma igång.

Nog känner vi igen undringarna från vårt eget tänk runt det här med att eventuellt åstadkomma något slag självbiografi. När de fem deltagarna i korta ordalag berättar för mig om hågkomster från sina liv är det självklart så, att ingen historia är lik den andres. Motsatsen vore ju ganska märklig. Önskan om att komma igång med berättandet och skrivandet känns dessutom mycket påtaglig från alla i gänget.

Vår egen medlem, Gunnel Janlars vägleder och entusiasmerar gruppen.

– Det som är så spännande med det här är, att alla har så olika upplevelser och så stor ambition att få lämna sin berättelse till eftervärlden. Tänk dig en framtida släktforskare som hittar berättelsen. Vilken skatt för honom eller henne! Eller varför inte en överraskning till barnbarnen.

Alldeles säkert kommer vi att erbjuda något liknande framöver inom SPF Leksand.

Bengt Borkeby

SPF Dalarna
Publicerad 2019-11-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas