Månadsmöte för SPF seniorerna
Landet runt | SPF Skaraborg
Musikunderhållning på SPF Seniorerna Kvänums månadsmöte.

Månadsmöte för SPF seniorerna

SPF Skaraborg
Publicerad 2021-10-14

Då var det äntligen dags för att träffas som vi alltid  gjort. På församlingshemmet i Kvänum! Drygt åttio medlemmar hade hörsammat inbjudan och anlände förväntansfulla till mötesplatsen. Både de och de gästande musikerna Kent och Henke hälsades varmt välkomna av ordförande Jan-Erik Larm, som sade skämtsamt att det var gott att vara på banan igen. Stämningen var på topp. Borden var stilfullt dukade i höstens färger och med vajande prydnadsgräs i vaserna. Solen både värmde och strålade i kapp med gästerna. Värmeljusen var överflödiga denna dag. Allt kändes riktigt idag. Vi var på rätt plats fast en annan dag än vi var vana vid.

Musikerna kom från den kända Kindbergs orkester, fast de numera uppträdde som Kent och Henke. Deras musik väckte livsandarna och minnen hos de samlade. Det var svårt att hålla fötterna i styr, flera sjöng gärna med i låtarna, som var välkända för alla och påminde om den tiden vi var med. Även tanken att ta en svängom uttalades av flera gäster. Kan vi inte få höra dem igen, teaterviskade en sprallig dam. Första musikdelen, som innehöll både sång och musik på gitarr och saxofon. Vi fick höra gamla godingar som till exempel Dagny, Kan man älska nån på avstånd, Leende guldbruna ögon, Det bultar och det bankar och många, många fler.

Sedan var det dags för kaffepaus. Den nya kaffekommittén hade gjort sitt bästa och serverade läckra smörgåsar, som var en fröjd för både ögat och gommen och hallongrottan smälte i munnen. Efter det glada sorlet äntrade gruppen scenen igen och fortsatte med del två i musikunderhållningen. Vi fick njuta av flera fina låtar igen och som avslutning bjöd Kent och Henke på ett Sven-Ingvars potpurri. Gruppen avtackades med Äpplemust från lokala Lilla musteriet. Ordförande tog ordet och informerade om kommande höstfesten i Lundsbrunn. Rolf Hällsås delgav fakta om resan. Han informerade också om ett kommande studiebesök för grabbgänget till Ranaverken. Anna-Karin Frisk informerade om två planerade studiecirklar: Lär hantera din mobiltelefon och Hjärt- och lungräddning. Lars-Olof German informerade om pågående bridgen och undrade om önskemål fanns för en nybörjarkurs. Canastan pågår och nya spelare är välkomna. Nästa månadsmöte är 16.11 och Lucia kommer på månadsmötet i december. Det sedvanliga lotteriet avslutade mötet. Så gott att vara i gång igen och få träffas, sade en medlem spontant och en annan biföll direkt.

Isa-Maj Malmberg
SPF Kvänum 

SPF Skaraborg
Publicerad 2021-10-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas