Avestas SPF-are Hittade Rätt
Landet runt | SPF Dalarna

Avestas SPF-are Hittade Rätt

SPF Dalarna
Publicerad 2020-09-21

 

SPF Seniorerna Avesta har startat höstens aktiviteter med en Bilorientering. På en karta  (Tack Tomas Nyberg) har25 kontroller lagts in med olika sevärdheter i Avesta Kommun. Under två veckor har ett 70-tal SPF-are besökt dessa med bil eller cykel och där skrivit in kontrollens bokstav i sitt tävlingsformulär. Det har resulterat i ett antal rundturer i vår vackra hembygd. Bland annat By, Näs, Horndal, Folkärna och Grytnäs fick besök. Några av kontrollplatserna var okända så det blev lite letande ibland.  Därefter fick hjärncellerna jobba för att klura ut en mening av alla bokstäver som hittades.

För att kunna hålla en coronasäker prisutdelning hyrdes Åsgarns fina utepaviljong samt alla medtog egen fika. Då intresset var så stort fick det hållas två separata prisutdelningar. Vädrets makter var med oss och solen lyste men höstvinden kändes av. Många glada SPF-are fick möjlighet att se varandra igen med avstånd.

Ordförande Mats Hogby hälsade alla välkomna och höll i dragningen av priser. Han berättade också om Avestas Mässingsbruk, vilket var okänt för flera deitagare. Det blev många lyckliga vinnare till de fina priserna som skänkts till föreningen.

Ett gäng ”herrar” ska också ha en eloge för allt jobb med och runt aktiviteten. Jätteroligt kändes det med ett så stort intresse bland medlemmarna.

 

Föreningens promenadgrupp är igång igen på måndagarna och det är ju en aktivitet som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.

Styrelsen har hållit sina möten utomhus eller via webb under vår och höst och hoppas få in fler idèer om möjliga aktiviteter så vi HÅLLER UT och kan HÅLLA AVSTÅND.

Hålla kontakterna fordrar ju lite extra av oss 70+. Därför har vi börjat ringa upp medlemmar för en liten pratstund och också göra en koll av att medlemsregistret har rätt kontaktuppgifter.

Skrivet med blick över vatten och vackra höstfärger av lena

 

SPF Dalarna
Publicerad 2020-09-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas