Landet runt | SPF Västmanland

Stark start och inledning på SPF Seniorerna Köpingshus verksamhetsår 2019

SPF Västmanland
Publicerad 2019-01-14

Teatersalongen på Forum var mycket välfylld när vår ordförande Veine Eliasson hälsade välkommen till vårt jubileumsår, när föreningen fyller 50 år.  Vår förening är äldre än distriktet och under året kommer föreningen att fira detta. Strax därefter intog bankjuristen Anne-Charlotte Rindstig scenen och det hon förmedlade om framtidsfullmakter kändes mycket angeläget för de flesta i lokalen.

Det var i augusti 2017 som beslut om framtidsfullmakter antogs och kan eller ska skrivas när man kan fatta egna beslut om hur man vill ha det med sin ekonomi, hus, fastigheter mm i framtid som vi vet så lite om. Fullmakten skall användas när man varaktigt inte längre kan fatta egna beslut. Fullmakten ska vara undertecknad, bevittnad av två personer och fullmaktshavaren, som man väljer ska vara över 18 år. Bra att även ha ett andrahandsalternativ.

En fullmakt kan omfatta all ekonomi eller delar av det man behöver hjälp med. En fullmaktshavare kan inte skriva testamente eller genomföra adoptioner eller så men ombesörja mycket, så det är viktigt att fullmaktsgivaren (Du) väljer med omsorg och att båda är överens. Ofta är det make/maka, barn, ibland alla barn, nära vän.

Det var mycket värdefull information vi fick, men med risk för att jag skriver fel eller lite otydligt väljer jag att hänvisa till bankjurist eller annan som kan de juridiska formuleringarna så att inget blir missat eller bortglömt.

När timmen gått fanns många frågor som Anne-Charlotte Rindstig  besvarade men och vi var alla imponerade av hennes klara, tydliga och svar som hon gav. Vi tyckte att vi begrep det mesta, men insåg att det är bäst att få hjälp av någon som kan detta. Vi får gärna kontakta henne. Det finns en fastställd taxa för att upprätta framtidsfullmakt.

Cristina Hahre i programkommittén överlämnade en fin ljuskrona i stearin som tack och applåderna var många för ett intressant framförande i ett angeläget ämne.

Efteråt blev det information från reseansvariga att intresset för SPF-resor är stort och det finns platser kvar. Inomhus-boule startar vecka 4 och några studiecirklar börjar nu i vinter enligt studieansvariga.

Medlemsmötet avslutades med kaffe och lotteridragning.

Vid pennan
Barbro Broman

 

 

 

SPF Västmanland
Publicerad 2019-01-14

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas