”Bitar ur mitt Liv”
Landet runt | SPF Dalarna
Björn Skifs show "Bitar ur mitt liv". Foto: Lena Sköld

”Bitar ur mitt Liv”

SPF Dalarna
Publicerad 2018-11-21

SPF Avesta och Hedemora åkte på en nostalgisk musikresa à la Björn Skifs och föreställningen ”Bitar ur mitt Liv”.

2 bussar fulla med pensionärer från Avesta och Hedemora åkte på lördagseftermiddagen till ABB Arena i Västerås. Vi startade i restaurangen intill med en medelhavsinspirerad buffè. Ögat och munnen fick sitt lystmäte. Serviceinriktad personal fixade våra önskemål och alla hade chansen att umgås en stund innan konserten. Efter en klimatrapport inifrån arenan återkom våra bussar så vi kunde förstärka oss med mer kläder. Kön ringlade lång utanför fönstren men vi tog oss fram genom publikhavet till våra platser där vi kunde uppleva showen och egna minnen från olika årtionden.

Björn Skifs gladde oss med en superproffsig show där han fick med många delar från sitt artistliv från en lång karriär som folkkär underhållare under 50 år.

Bildspel visades från Vansbro gossmusikkår, Slamcreepers, Eurovisionsshlager, Oppopoppa, klippdocka i Hemmets Veckotidning (som rev ner många skratt). Allt var inramat som i en musikal med olika ljusssättningar och en otroligt duktig 15-mannaorkester samt körsångare och dansare.

Det bjöds på härlig musik som växlade mellan ballad och rockigare hits. Många var vi som sjöng med i gamla godbitar. I ”Michelangelo” hade de flesta sjungit upp sig.

I en stor ishall blir inte alltid ljudet perfekt men helhetsupplevelsen tog vi med oss hem på bussarna till Dalarna.

Text och foto Lena Sköld

 

SPF Dalarna
Publicerad 2018-11-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas