Coco Chanel i Vattnäs konsertlada
Landet runt | SPF Dalarna

Coco Chanel i Vattnäs konsertlada

SPF Dalarna
Publicerad 2016-08-08

Bussen, som var fylld till sista plats med 50 förväntansfulla deltagare från SPF Seniorerna Falun, lämnade Falun under skyfall och rejält åskväder den 9 juli. Tur nog blev vädret snabbt bättre och i Söderåsen kunde vi njuta av en blå himmel och solglittrande Siljan. Vårt första stopp var middag på Strand Kök & Bar i Mora där vi bjöds på lax och dillstuvad potatis, äppelpaj med vaniljsås och kaffe. Färden gick sedan vidare till Vattnäs konsertlada med omgivningar som är värda en resa i sig genom den underbara utsikten över ängar och Orsasjön.

Föreställningen i Vattnäs konsertlada 2016 om Coco Chanel, som bara gavs vid tre tillfällen denna sommar, var indelad i två akter med paus mellan. Den unga Coco Chanel spelades och sjöngs av Hanna Husáhr (sopran) och hennes älskade Boy av Tobias Westman (tenor). Den åldrade Coco Chanel spelades och sjöngs av Pers Anna Larsson (alt). Göran Eliasson (tenor) hade flera roller, som författare av en biografi om Coco Chanel och som en tysk officer.

Musiken som valts speglar både den tid Coco Chanel levde (1883-1971) och de situationer som föreställningen bygger på. Claude Debussy, Eric Satie, Maurice Ravel, Gustav Mahler, Benjamin Britten och George Bizet är exempel på kompositörer vi fick lyssna på. Även mycket vacker duettsång komponerad av Erich Wolfgang Korngold och fyrstämmig sång komponerad av Francis Poulenc avnjöts. Det var en helt fantastisk kväll – fyra framstående sångare, vackra arior, sånger och musikstycken, i en lada norr om Mora med alldeles utmärkt akustik! Tack Ingegärd Mellquist och Resekommittén för en välplanerad, innehållsrik och mycket fin musikupplevelse!

Klicka här för fler bilder.

Text och foton Maria Bjerneby Häll

SPF Dalarna
Publicerad 2016-08-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas