Coronaaktiviteter i Hudiksvall
Landet runt | SPF Hälsingland
Strömmingsfiskaren vid Fisk-torget.

Coronaaktiviteter i Hudiksvall

SPF Hälsingland
Publicerad 2021-04-01

SPFseniorerna Glada Hudik genomför för 5:e gången några veckor i mars/april ”Promenera och Lär känna en del av Din Stad”. Det som startade i oktober 2020 blev lyckat och engagerade många av våra medlemmar, varför vi fortsatt. Ett blad med tryck på två sidor är försedda med foton/kontroller, som visar platser i Hudiksvall, som ska uppsökas. En eller två frågor ska besvaras och skrivas ned. Vi har inriktat oss på stadens sevärdheter i form av statyer, minnesmärken, speciella fastigheter och liknande d.v.s. sådana platser vi vill visa då vi har besökare från andra orter OCH inte minst; lära oss själva.

Kommunen, bostadsbolag, kyrkan, större och mindre företag har ofta någon intressant installation. En mindre grupp i styrelsen arbetar tillsammans för att planera och genomföra aktiviteten. En viktig sak som poängteras är att följa FHMs rekommendationer. Var och en går själv eller tillsammans med någon nära vän. Slingorna ligger på ca 5-6 km om man besöker alla på en gång. Rekommendationen är att man tar någon eller några; funderar och talar om den plats man just besöker. En annan dag tar man ytterligare några kontroller. Man bestämmer själv. Under två veckor har man tid på sig. Vädret spelar ju ofta en roll vart man går och hur länge man vill vara ute. Svaren lämnas in vid vår SPF-lokal. Ett antal mindre vinster lottas ut.

Det viktigaste är dock den lärdom man får av sin hemstad. Vi trycker upp 150 exemplar som hämtas vid vår SPF-lokal eller, läggs ut på hemsidan och sänds ut via E-post. Tyvärr är det många som inte har E-post. Dessa får ett ”ordförandebrev” en gång per månad, som innehåller viktig information.

Ulf Sundh
SPFseniorerna Glada Hudik

 

 

 

Strömmingsfiskaren vid Fisk-torget.

Frågorna som ska besvaras…

Vilket år kom denna skulptur på plats?

Konstnärens namn?
1. Mats Eriksson.
2. Paul Söndergaard.
3. Per Nilsson-Öst

 

SPF Hälsingland
Publicerad 2021-04-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas