Den långa långvandringen vid Djurmo klack
Landet runt | SPF Dalarna

Den långa långvandringen vid Djurmo klack

SPF Dalarna
Publicerad 2018-11-28

Vi var 32 vandrare från SPF Seniorerna Falun som mötte upp på 184 m över havet vid Sifferbo den 27 november. Det var 10 grader kallt, så alla var sugna på att komma igång och få upp värmen. Det var inga problem, då toppen på klacken var bara 2 km bort och ligger på 359 m över havet. Så det var en rejäl uppförsbacke till att börja med.

När vi väl kom upp hade vi en fantastisk utsikt i solskenet mot söder mot älven och Djurmo. Från utsikten var det ytterligare några höjdmeter upp till toppen. Några pigga klättrade även upp på den. Därefter hade vi fått tips att vi skulle gå uppe på Oxberget, längs branten och där blev utsikten i stället mot Sifferbo och i riktning mot Borlänge.

Lite senare på norra delen av Oxberget märkte vi att vi gick i ett naturreservat, se bilden ovan. En räkning visade att vi klivit över 29 grova stockar och krupit under 19 längs hela vandringen.

På vägen upp till Solsbodarna blev det en fikarast och väl uppe blev det ytterligare en rast. Då hade vi gått ca 8 km.

Eftersom vi var så många delade upp oss i två grupper på vägen tillbaka – en större rask grupp och en mindre lugn grupp. Den mindre gruppen gjorde en spektakulär vandring längs Änjansdalen den sista kilometern.

När vi kom tillbaka hade vi gått ca 14,5 km på 4,5 timme för den lugna gruppen. Den raska gruppen var ca 0,5 timme raskare.

Nästa tisdag blir det närmare Falun: Finnbo, vid Svedens gård, eller Stabergs klack från Lönnemossa – skogsvandringar med lite utsikter.

Klicka här för fler bilder.

HälsningarMats Hiertner

SPF Dalarna
Publicerad 2018-11-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas