”Detta minns jag”
Landet runt | SPF Blekinge

”Detta minns jag”

SPF Blekinge
Publicerad 2020-09-03

Nittonde mars 2020, minnesvärd dag i SPF Seniorernas i Ronneby historia. Ett extrainkallat styrelsemöte sammankallades, analyserade Folkhälsomyndighetens rekommendationer och beslöt ställa in samtliga vårens aktiviteter som annonserats i programbladet.

Alla uppmanades tänka på vänner och medlemmar som vi vet sitter ensamma och vi hoppades att allt skulle vara som vanligt igen efter sommaren.

Eftersom alla aktiviteter var inställda rullade allt på lugnt och stilla, men 12 juni samlades styrelsen i Rosa husets trädgård (klubbhuset) och det gick utmärkt eftersom vädrets makter var med oss. Ytterligare ett möte i augusti och fredag 4 sep tänker vi sammanträda för tredje gången. För största möjliga säkerhet har var och en alltid eget fika med sig.

Livet tedde sig tråkigt och enahanda och under juni gjorde vi ett försök med enkla, korta tipspromenader i Ronneby Brunnspark. Vi blev aldrig fler än tio deltagare inklusive banläggare och det var inte meningsfullt att lägga ned så mycket arbete, så projektet återupptogs inte efter sommaren.

Under juli växte en annan idé fram – 940 medlemmar måste ha en oerhörd mängd berättelser och minnen liggande oframtagna. Tänk om vi kunde få dem berättade.

Ordförande Laila slog ett slag för ”Detta minns jag” i sitt månadsbrev, vi skrev lite på facebook och plötsligt hände något. Radio Blekinge P4 läste de två första historierna, kom och gjorde en intervju och hittills har vi publicerat elva berättelser på hemsidan och i vår app.

Allt ligger åtkomligt på vår hemsida under ”Nyheter” och dessutom på appen ”SPF Blekinge” om man klickar fram till Ronneby.

 

Göran
SPF Seniorerna Ronneby

SPF Blekinge
Publicerad 2020-09-03

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas