Fina framgångar för Falu- och Dala-spelare vid förbundsmästerskapen i golf
Landet runt | SPF Dalarna

Fina framgångar för Falu- och Dala-spelare vid förbundsmästerskapen i golf

SPF Dalarna
Publicerad 2019-08-19

Bilden: De  främsta golfarna i H70 klass A, fr.v. Chester Bernsten, Anders Torstensson och Roland Svensson med förbundsmästerskapsmedaljer och priser vid Säters golfklubb. Foto: Sven Olsson.

Säters GK och Dalsjö GK svarade för arrangörsskapet av 2019 års förbundsmästerskap i golf för damer och herrar 60-70- och 80-år klass A och B, tillsammans med SPF-föreningarna i Säter och Borlänge. Tävlingen spelades 2 x 18 hål och genomfördes under två dagar, torsdag-fredag 15-16 aug, där hälften av de 143 deltagarna spelade på Dalsjö ena dagen och Säter den andra medan den andra halvan gjorde tvärtom. Väderprognoserna varnade för regnskurar och åska och det droppade från himlen både i Säter och Dalsjö den första dagen. Torsdagen däremot var en lugn och stilla men något kvalmig dag med molnfyllda skyar. Alla golfare är dock vana vid ostadigt väder och rustade för regn.

Dalaspelarna visade god klass och tog hem tre nettosegrar genom Gusten Åberg, FBGK, i H80A, Roine Grönlund, FBGK, i H60B och Stig-Allan Johansson, FBGK, i H80B samt andra plats genom Margareta Björkman, FBGK, i D70B. Hans Ek, FBGK, kom fyra i H80A liksom Yvonne Sundin, Dalsjö GK, i D60B. Mats Neubauer, SGK, kom femma i H60A, Rigmor Kierkegaard, SGK, sexa i D60B. Chester Bernsten, SGK, kom åtta i H70A.

I förbundsmästerskapet, där bästa bruttoresultat räknas, kom Chester Bernsten, Samuelsdals GK, på tredje plats i H70A liksom Mats Neubauer, Samuelsdals GK, i H60A.

I de specialtävlingar som var inlagda, ”närmast hål” och ”rakaste drive” togs segrarna hem av spelare från andra klubbar. Anmärkningsvärt var att segraren i H70A, Anders Torstensson, Halmstad GK, gick de 18 hålen i Dalsjö på 73 slag brutto, bara 1 slag över banans par, och de 18 hålen på Säters golfbana på 76 slag, fyra slag över banans par och totalt slutade på 149 slag brutto och 143 slag netto. På Säters 16:e hål gjorde han dessutom en HIO, en äkta hole-in-one, och vann förstås ”närmast hål” i suverän stil.

SPF:s representanter informerade deltagarna om bygderna i Säter och Borlänge och framförde tack till alla deltagare och till golfklubbarna i Dalsjö och Säter. Mästerskapstecken och priser delades ut till de främsta spelarna.

Sven Olsson

 

SPF Dalarna
Publicerad 2019-08-19

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas