Folkhälsoveckan igång
Landet runt | SPF Dalarna

Folkhälsoveckan igång

SPF Dalarna
Publicerad 2021-08-31

Irene Sturve brinner för folkhälsofrågor och är SPF Seniorerna Dalarnas friskvårdsansvariga.

Så är SPF Seniorerna Dalarnas Folkhälsovecka igång! Starten skedde i Kålgårdsparken i Falun på måndagen den 30 augusti med en digital tipspromenad.

Folkhälsoveckan är ett led i kampanjen ”Folkhälsa för alla”. Bakom kampanjen ligger Cancerfonden och Hjärt-lungfonden och SPF:s daladistrikt stödjer kampanjen.

– Folkhälsoveckan har flera syften, dels firar vi att pandemin närmar sig sitt slut och att vi kan träffas igen, dels vill vi i distriktet kunna ordna något för oss alla tillsammans, säger Irene Sturve, friskvårdsansvarig i distriktet.

Irene Sturve arbetade innan pensioneringen som folkhälsostrateg i Rättviks kommun och hon brinner för friskvård och betonar vikten av hälsosamma livsval och att röra sig.

– Vi drabbas alla av att musklerna förtvinar, något som accelererar i 70-årsåldern, men som kan motverkas med gympa och träning.

– Med åren blir vi också allt mer stillasittande, men det är jätteviktigt att bryta av stillasittandet genom att röra sig.

Under veckan ordnas olika aktiviteter runt om i länet. I Falun har till exempel bangolfen och korpen i Kålgården inlett ett samarbete med Faluföreningen, som under den här veckan innebär att den som löst avgiften och spelat en runda, efteråt bjuds på kaffe med dopp.

Och så finns det återigen möjlighet att gå digitala tipspromenader på tre ställen i Falun, i Kålgården, i Norslund och runt Tisken. Den här veckan delas det ut priser till de som svarat bäst på frågorna.

Tipsfrågorna finns tillgängliga i vars och ens mobiltelefon sedan man loggat in på SPF Seniorerna Faluns hemsida, klicka här.

Text och bild: Inger Söderlund

SPF Dalarna
Publicerad 2021-08-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas