Friskvård mot corona på Öland
Landet runt | SPF Kalmar

Friskvård mot corona på Öland

SPF Kalmar
Publicerad 2020-08-12

SPF Seniorerna Solvändan i Färjestaden på Öland stängde ner i stort sett alla sina många cirklar och aktiviteter i samband med coronautbrottet i mars. För att motverka ensamheten har vi försökt att ha igång verksamhet där vi inte riskerar smittspridning. Stavgången i motionsspåret kompletterade vi med ytterligare promenader, det blev ett par gånger i veckan, måndagar och torsdagar. Detta föll väldigt väl ut med engagemang och god uppslutning, oftast avslutar vi med fika och grillning, gemenskap med bibehållet avstånd till varandra.  Önskemål kom upp att en av promenaddagarna besöka andra ställen än  motionsspåret, därför har vi i stort sett varje torsdag haft olika mål för promenaderna, ibland med guide och ibland har någon av medlemmarna  kunskap om platsen och vi har kunnat uppleva och följa vårens och försommarens skiftningar bland Alvarets artrikedom. Vi har besökt Station Linnés forskningsstation, Gråborg, Solliden, Halltorps hage samt många andra intressanta platser. Många av våra medlemmar har uttryckt stor glädje och tacksamhet för dessa evenemang och önskemål om att fortsätta.

Bowls har varit möjligt att hålla igång med fyra deltagare per tillfälle. Yogapass  har instruktören skött via Facebooksgrupp och det har fungerat mycket bra. Hantverksgruppen har träffats hos ledaren och tovat utomhus.

En härlig junikväll hade vi en välbesökt grillkväll vid Ispe udde och i augusti ska vi ha två grillkvällar med tipstunda och musikunderhållning, max. 50 personer per kväll. Båda kvällarna blev fullbokade i stort sett omgående och en tredje grillafton är under planering.

Boule är igång tre gånger i veckan gemensamt med PRO.  Ett nytt spel, Cornhole, har iförskaffats och ett gäng träffas och roar sig med det. Qigong, målarcirkel, hästskokastning och linedance har startat upp nu i juli, allt utomhus.

Styrelsemöten har vi kunnat hålla ett par gånger utomhus. I slutet av augusti ska vi ha informations-/månadsmöte  vid två olika klockslag samma dag med max. 50 personer per tillfälle. Vår förening har haft besök av SPF-medlemmar från andra föreningar i landet som deltagit  i vissa aktivitet och de har tyckt att det vi gör och gjort har varit helt fantastiskt.

Trots coronan kan man ha roligt och må bra. Vad hösten för med sig vet vi inte, men med gemenskap, engagemang och positivitet ska vi i Solvändan fortsätta i samma goda anda. Vi håller avstånd, håller i och håller ut!

/Ingrid Johansson, ordf och Gunnel Nyberg, sekr

SPF Kalmar
Publicerad 2020-08-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas