Hemlig resa
Landet runt | SPF Västmanland

Hemlig resa

SPF Västmanland
Publicerad 2017-09-01

SPF Seniorerna Herrevad har varit på hemlig resa,det är inte svårt att fylla en buss, då man inte vet vart det bär hän, men det är väl spännande att gissa.första stoppet var i Örebro där  Värdsutställningen om Titanic var, det blev en spännande upplevelse alla fick sätta på sej hörlurar och gå i egen takt, vilket uppskattades ,det tog ca:1,5 tim att gå och alla vi var förvånade att det fanns så mycket bevarat.

Det är 75 år sedan ett Amrikanskt företag hittade Titanic på havets botten, omgärdat av havets alger var det bevarat, vi beskådade porslin-brev-smycken-kläder mm.

Därefter åkte vi mot Kumla och Lunch på Godarum, med fräch salladsbuffe-kyckling mm. de var en del i detn fina Trädgård som fanns där,som odlade miljövänligt o ekologiskt, hade kunnat gå där länge, men bussen väntade för att ta oo till Sko museet i Kumla,där guiden Lilian Edström mötte oss och berättade om hur stort det hade varit med sko  tillverkningen i Kumla o Örebro, när vi vandrader runt visade Bernt Blomgren oss alla maskiner och vi fick se hur ett par skor blir till det var många moment.Sista stoppet blev vid Svampen i Örebro där kaffe smakade bra o fin utsikt. Barbro o Gittan hade ordnat resan o vi ser redan fram till nästa år.

text o foto Marie Westling

SPF Västmanland
Publicerad 2017-09-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas