Horndalsrevyn
Landet runt | SPF Dalarna

Horndalsrevyn

SPF Dalarna
Publicerad 2019-01-21

52 förväntansfulla seniorer från SPF Avesta satte sig på bussen en fredagskväll för en resa till Södra Dalarnas Googleland.

Väl framme i Horndal blev det en stunds minglande innan restaurangen slog upp sina portar. Där serverades en krämig potatisgratäng med välsmakande grönpepperfilé. I det planerade ”taxfreeparadiset” var hyllorna fortfarande tomma då inga tillstånd ännu beviljats.

På plats i välfylld salong applåderades revygänget igång. I ett högt tempo serverades vi massor av roligheter blandat med sång och dans.

Vilka Stjärnor vi har i kommunen! Tänk att egenproducera det  mesta av materialet och hinna sy alla vackra kläder samt öva in steg, sång och texter. De duktiga musikerna inramade det hela på ett fantastiskt sätt.

Under några timmar fick vi chansen att möta politiker i olika skepnader samt upptäcka egenheter hos andra personer som verkar i kommunen. Även rikspolitiken visades fram ”just in time” med exempelvis satsningar som gjorts för arbetssökande. Vi förflyttades mellan Bryssel och Avesta Bibliotek, mellan polis, tandläkare till lösenordsproblematik i IT-världen.

Att se jaktlagets bastubalett till tonerna av Svansjön fick de flesta att vrida sig av skratt i stolarna. Många tänkvärda texter fanns också i flera av sångnumren. Att Postnord kan klara det omöjliga såg vi så nu ska det inte klagas .

Välförtjänta applåder och alla glada ansikten hos såväl publik som aktörer blev kvällens slutvinjett.

Lena Sköld
SPF Seniorerna Avesta

SPF Dalarna
Publicerad 2019-01-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas