Indien – Djungelbokens värld
Landet runt | SPF Västmanland

Indien – Djungelbokens värld

SPF Västmanland
Publicerad 2018-11-20

Idag gästades SPF Seniorerna Köpingshus igen av Ingmar Skogar som tog oss med på en resa i Djungelbokens värld. Forumsalongen var välfylld och Ingmar Skogar inledde sitt föredrag med att fråga oss om vi visste vilket djur som var deras nationaldjur = bengalisk tider, deras nationalfågel = påfågel och deras  nationalblomma = lotusblomman. Sen fick vi se myllret av människor runt basarer och överlastade cyklar med varor och cykelrickshwa som var det bästa fortskaffningsmedlet i städerna. Bilder på alla kryddor och chilipeppar gjorde att vi nästan kunde känna doften av dem i salongen. Korna fick gå som de ville och som dragdjur användes asiatisk vattenbuffel.

Sedan fick vi följa med in i en indisk nationalpark stor som två Öland och där var det den indiska djungeln. Här fick man åka med guide i öppen jeep, men var inte tillåtet att vifta med armarna utanför bildörrarna för man visste inte vad som kunde hända om en tiger uppmärksammade det. I Indien finns drygt 2200 bengaliska tigrar och i världen ca 3200 tigrar. Vi fick se en imponerande mängd bilder på djur, både stora och små, bland annat den indiska bisonoxen, gaur, där en hanne kan väga upp till 1700 kg. Olika hjortdjur finns det gott om, ekorrar stora och små var också många.

Andra djur vi fick stifta bekantskap med var Baloo, djungelbjörn, inte så stor som levde på myror och termiter, även krokodiler finns i den indiska djungeln. Silkesapor, makaker med flera fångades på bild.

Jacqueline Adolfsson överlämnade en fin ljuskrona i stearin till Ingmar Skogar för att vi fick vara med på en spännande resa i Indiens djungler.

Därefter följde lite information från resekommittén, studieansvariga och om hemsidan under kaffedrickning och lotteridragning.

Barbro Broman skrev anteckningar i mörkret.

SPF Västmanland
Publicerad 2018-11-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas