Kakor, kakor, kakor…
Landet runt | SPF Dalarna

Kakor, kakor, kakor…

SPF Dalarna
Publicerad 2018-06-20

Onsdagen den 16 maj lämnar vi, resenärer från SPF Seniorerna Falun, klockan sju på morgonen Falun för att åka till Västerås och vidare ut på Mälaren.

Vi är lite tidiga, så vi får en stunds väntan i hamnen innan vi får äntra båten. Men solen gassar och vattnet kluckar mot strand, så det gick ingen nöd på oss.

När vi blev anmodade att gå ombord, var det full fart upp på soldäck, där det snart blev fullt. Några få valde att stanna lite i skuggan på nedre däck. Vi fick en härlig färd på Mälaren, mycket tack vare det underbara vädret och en god lunch och trevligt bemötande av personalen på båten.

Framme vid Taxinge slott, som var dagens egentliga mål, upptäcker vi att det är inspelning av ”Hela Sverige bakar” i tältet i slottsträdgården. Kul att se hur mycket sladdar och andra grejer som finns runt tältet, som vi aldrig ser i TV.

Men kakorna, det var ju för dom vi har åkt hela den här vägen. Det fanns hur mycket som helst att välja på, men tyvärr kan man inte äta så mycket som man skulle önska. Värmen gjorde att vi valde att sitta inne i slottsgemaket och inmundiga vårt kaffe med diverse goda bakverk. Tyvärr fick vi inte gå runt och titta i slottet, eftersom det var ockuperat av TV-folk.

Kakmätta och belåtna återvände vi till båten för färden tillbaks till Västerås. Tro det eller ej, men vi serverades kaffe och smörgås på båten på hemvägen efter besöket på Kakslottet.

Från hamnen i Västerås åkte vi raka vägen hem till Falun. Mätta, solbrända och nöjda efter en fantastisk dag anlände vi till hemorten vid åtta-tiden.

Stig Olsson

SPF Dalarna
Publicerad 2018-06-20
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas