SPF Kvänums traditionella vårresa
Landet runt | SPF Skaraborg

SPF Kvänums traditionella vårresa

SPF Skaraborg
Publicerad 2017-06-08

Resan startade en vacker och solig torsdag förmiddag den 1 juni. Ca. 40 st förväntansfulla  resenärer steg ombord på bussen kl: 08 30 med ett första mål för dagen Lill-Maries Miniatyr stad som består av ca. 45 miniatyrbyggnader av hus, föreställande kända byggnader både lokalt och nationellt. Där fanns modeller av bl.a. av Åsle Tå By, Änglagård, Edward Grieg, Lill-Babs Caffär, Carl Larssons Sundborn osv.

Därefter gick färden vidare till Gäsene Mejeri där deltagarna fick gedigen presentation om företaget både muntligt och bildlikt. Mejeriet startade 1931 har idag 28 anställda och en omsättning av ca. 150 milj. Kr. Företaget verkar lokalt, företagets mjölkleverantörer finns inom en radie av. Ca. 2 mil. Efter presentationen fick SPF-medlemmarna provsmaka företagets delikatesser, med möjlighet att inhandla av mejeriets stora utbud av ost, marmelad, bröd och kex, vilket man gjorde med stor köplust och glädje .

Efter uppsittning på bussen gick färden vidare till Museet Unos Djur i Bredared. Besöket startade med en information i Bredareds Byggdegård om Uno Axelssons liv och gärning med skapande och tillkomst av museet. En fantastisk utställning av djur utskurna i trä, oftast utskurna i ett trästycke. 250 st alster fanns att beskåda. Vissa alster hade tagit mellan 200-300 timmar att förverkliga.

Efter besöket på Unos Djur var det dags för lunch, och den intogs på Bredareds golfrestaurant, som låg mycket naturskönt placerat. Efter att avnjutit en god måltid fortsatte resan med siktet inställt mot Alingsås. Innan vi kom fram till Alingsås gjordes ett mindre stopp vid Hedareds stavkyrka, en av få i landet.

Alingsås passerades, färden fortsattes utmed sjön Antens vackra natur, där resenärerna fick många fina naturupplevelser.

Under resan gjordes ett antal fika-stopp, där bussbolaget ordnade med kaffe, kaka och smörgås. Det sista fikastoppet innan hemkomst gjordes vid Gräfnäs Slottsruin.

Färden fortsatte hemåt via Vårgårda, och innan vi var hemma passade SPF ordförande Birgit Hansen på att informera om kommande SPF-aktiviteter i närtid, bl.a. en travdag på Axevalla Travbana den 4 juli. Birgit framförde ett stort tack för ett lyckat arrangemang till bussbolaget. Resan avslutades sen eftermiddag och fortfarande med strålande sol.

Janne Larm           

SPF Skaraborg
Publicerad 2017-06-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas