Landshövding Minoo Akhtarzand bjöd in till Västerås slott
Landet runt | SPF Västmanland
Landshövdingen Minoo Akhtrazand tillsammans med SPF Seniorerna Herrevad och övriga deltagare på visningen. Framför oss den Indiska mattan

Landshövding Minoo Akhtarzand bjöd in till Västerås slott

SPF Västmanland
Publicerad 2017-12-13

SPF Seniorerna Herrevad var en av föreningar som våran Landshövding Minoo Akhtarzand bjöd in till Västerås slott första advent.

Först fick vi Äppelglögg + pepparkakor som var producerat  i slottsköket.

Västerås slott grundades redan på 1100-talet, det blev Gustav Vasas favorit slott och här hölls den berömda riksdagen som gjorde Sverige protestantisk år 1527.

Slottet utnyttjas till många olika aktiviteter-möten -visningar mm.när Kungen eller någon från kungahuset  besöker länet och ska övernatta, så är det slottet som gäller.

Landshövdingen guidade oss runt och berättade om alla de tavlor som pryder väggarna, det är både gamla och nya konstnärer som är representerade,mycket intressant och givande. En otrolig vacker matta fanns på golvet i stora salen den var handvävd i Indien, vi tordes nästan inte gå på den, men landshövdingen berättade att mattan tålde det.En timme går fort och nästa grupp var på gång, vi tackade för den fina visningen.

Text o foto Marie Westling

 

.

 

SPF Västmanland
Publicerad 2017-12-13
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.