Landshövdingen besökte SPF Herrevad
Landet runt | SPF Västmanland

Landshövdingen besökte SPF Herrevad

SPF Västmanland
Publicerad 2018-04-25

SPF Herrevad har haft besök av Landshövdingen Minoo Akhtarzand som berättade om sin resa i livet, uppvuxen i Teheran i Iran.
Hon kom som 17 åring till Sverige med sin lillebror som var 15 år ,här fanns då redan en äldre bror. Det var ett stort steg att ta, hennes pappa sa ni kan bli vad ni vill mamman sa se till att bli självförsörjande o beroende, det var ett oerhört stort steg att ta i den åldern men pappan sa att utbildning var viktig och Sverige var ett bra land med bra skolor.

Började studera på Tekniska Högskolan  ,sedan praktisera på StockholmsEnergi, som hjälpte henne att få stanna i Sverige.Därefter har hon varit Generaldiriktör i bla Banverket. Sedan blev hon erbjuden att bli Landshövding i Jönköping.var där i 5,5 år sedan blev det Västmanland där tekniken ligger i framkant med ABB, flera stora företag kommer härifrån bla HM -ICA. Minno tycker att det är ett spännande län att jobba med och har startat många nätverk i Klimatfrågorjämnställdhet-intregration.. Vi är stolta att ha en sådan bra Landshövding  som också är ett föredöme för oss kvinnor.. Det blev en fantastisk eftermiddag för oss alla, ordf tackade Minoo med en kasse men här o närproducerat.

Text och foto Marie Westling

SPF Västmanland
Publicerad 2018-04-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas