Lästips delas på Kopparhatten varje månad!
Landet runt | SPF Dalarna

Lästips delas på Kopparhatten varje månad!

SPF Dalarna
Publicerad 2016-08-08

Den sista torsdagen i varje månad (undantaget december) träffas de som vill dela lästips inom SPF Seniorerna Falun på Kopparhatten kl. 10.00 – 11.30. Och den som inte har något tips får i alla fall lästips med sig hem. Alla är välkomna! Ingen anmälan behövs – det är bara att dyka upp, kanske köpa en kopp kaffe eller te, lyssna på olika förslag och berätta vad du läst på sistone som du vill tipsa om.

Några föredrar att lyssna på böcker, andra har vant sig vid att läsa på en läsplatta. Vi lånar på bibliotek, köper kanske pocketböcker, och några lånar e-böcker hemifrån direkt till en dator eller läsplatta. De som lyssnar på böcker njuter av duktiga uppläsare, kanske författaren själv, och kan ägna sig åt att t.ex. handarbeta samtidigt som de lyssnar. De som använder en läsplatta kan anpassa storleken på texten så att ögonen inte bli trötta. Några föredrar ”riktiga gammaldags” böcker som är lätta att bläddra fram och tillbaka i.

I sommar har vi bland annat tipsat varandra om flera böcker av Kate Atkinson, Världens vackraste man av Lena Ackebo, Min fantastiska väninna av Elena Ferrante, Älskade terrorist av Anna Sundberg, Simma med de drunknade av Lars Mytting, Århundradets kärlekskrig av Ebba Witt-Brattström, Den sista grisen av Horace Engdahl, Överbefälhavarens hemlighet av Björn Ranelid, Kvinna inför rätta av Louise Doughty, Mannen som glömde sin fru av John O’Farrell och Domaren av Ian McEwan. Några deckare som vi tipsat om är En ond liten handling av Elizabeth George, och Ingrid Hedströms Bortfall och Måltavla, som har stark koppling till Falun och södra Dalarna.

Personer från vänster till höger på bilden: Else Mill, Ellen Hagberg, Birgitta Steen, Gina Nilsson, Ingegärd Rosén och Siv Westling.

Text och foto: Maria Bjerneby Häll

SPF Dalarna
Publicerad 2016-08-08
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas