Lennart Green gästade SPF Seniorerna i Öttum
Landet runt | SPF Skaraborg

Lennart Green gästade SPF Seniorerna i Öttum

SPF Skaraborg
Publicerad 2017-05-17

Månadsmötet i maj bjöd på skir grönska i lätt regn utanför bygdegården och ett glatt och förväntansfullt sorl inne. Bygdens kände och omtyckte idol Lennart Green skulle ju berätta om sitt liv med musiken: Mitt musikliv. Det var proppfullt i salen, då nästan hälften av föreningens medlemmar hade samlats till denna begivenhet.

Ordförande Birgit Hansen hälsade alla välkomna och presenterade dagens gäst samt tog upp mötets  programpunkter. Kaffe, lotteri och pausgympa finns alltid med.

Lennart Green steg fram till publikens applåder och började rekapitulera sitt liv i musikens tjänst. Han berättade om hur allt började med ett dragspel, då han var en liten gosse. Han gjorde sin debut med En sjöman älskar havets våg, upplyft på scen av sin kusin. Han hade en ”öm moder” som bejakade sin sons musikalitet och snart kom pianot in i Lennarts liv och som 11-åring spelade  han flygel på skolans morgonsamlingar. Han tyckte mycket om Povel Ramel, Charlie Norman och amerikansk jazz. Att ta fram toner och forma musiken själv tilltalade Lennart Green. Han spelade som ung  i Ungdomskvartetten från Emtunga i Önums bygdegård, deltog i De okändas revy med gruppen The Wostocks, där gruppen fick vara med på finalen på Rondo i Göteborg. Efter realen i Borås, lumpen i Skövde och musikaffären i Borås lämnade Lennart Lindes orkester och började 1969  på Drifters, som startat 1962. Han stannade i gruppen i 40 år till 2007. Under tiden hann han med flera tv-program, spela på dansgalor, ha konserter i Sverige, göra karriär i Tyskland, Österrike och Schweiz, vara musiklärare i Kvänum och rektor på musikskolan i Vara o s v. Med sina tre musikaliska döttrar Cecilia, Sofia och Kajsa bildade han gruppen 4 x Green, som ärats med Hyland-priset. Med värme, stolthet och stor portion humor presenterade Lennart sitt musikliv och på storbild fick publiken inblick i hans minst sagt färgglada musikliv med fantastiska scenkläder, bejublade framträdanden och tidstypiska  skivomslag. Han hade med sig en skiva till försäljning Jubileums-CD, Kvänum 100 år. Den innehåller 14 låtar med Inger Nordström, ´n´her Rhinestone Band, Drifters, 4xGreen. Skivan kostade minst 20 kronor och alla intäkter för skivan skulle gå till Barncancerfonden. Mellan berättarinslagen fick publiken tillfälle till allsång.

Ordförande informerade om travdagen 4.7, vårresan 1.6,  om möjligheten att åka buss till bokmässan i Göteborg 29.9 och om Mossbrottsdanserna i sommar. Sven Månsson redogjorde för senaste KPR-mötet. Fyra kameror skall testas  hos boende på äldreboenden, vilket skulle innebära kameraövervakning nattetid i st f personalbesök. Renen i Kvänum skall 1.10.2017 bli ett LSS-hem på första våningen och på andra och tredje våningen skall det bli integrationsboende.

Anders Gröndahl informerade om en kommande grillafton onsdagen 24.5 i Oltorp för kvänumsbor, både för nyanlända och sedan länge etablerade. Värdar för festen är medlemmar från olika föreningar i Kvänum bl a SPF, PRO,  Svenska kyrkan, Biblioteket och Vara kommun.

Ordförande tackade Lennart Green med en blomma, kaffekommittén för den delikata smakupplevelsen samt publiken och passade på att önska alla en glad sommar! Nästa möte torsdagen 24 augusti i Bastöna.

 

 

 

 

SPF Skaraborg
Publicerad 2017-05-17
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas