Lunch och föreläsning med Kalle Moraeus i Orsa
Landet runt | SPF Dalarna

Lunch och föreläsning med Kalle Moraeus i Orsa

SPF Dalarna
Publicerad 2022-04-08

Till vackra Hornberga Gård strax utanför Orsa, kom SPF Seniorerna för att inta en god lunch med efterföljande föreläsning av Kalle Moraeus. Föreläsningen handlar bland annat om  Kalles bok ”Tjur på Retur”.

Tjur på retur är ett uttryck för en älg av hankön med de bästa åren bakom sig ! Kalle berättade med humor och värme också om sin medverkan i Biggest Looser VIP och 6 Weeks of Hell. Han hade där fått många insikter, som han välvilligt delgav oss.” Vi är så rädda för fett, när vi egentligen borde vara rädda för kolhydrater”! Sådana påståenden ställer mycket av det vi lärt oss på ända. Kalle var dock noga med att påpeka att han inte är någon expert inom området.  Han har kommit fram till vad som är bra och passar honom. Med den ändrade kosthållningen har han minskat många kilo vikt. Det är ju mycket positivt !

Kalle tog också upp problemet med mannens ”klimakterium.” Det är något han tycker det talas och skrivs alldeles för lite om. De manliga hormonerna dalar  snabbt när männen blir äldre (60+). De kvinnliga klimakteriebesvären är däremot väl kända . Det borde bli mer jämställt på den fronten. Kalle visade upp en ny sida av sig själv. Han är inte bara en gudabenådad musiker. Han kan också föreläsa både med humor och innehåll .

Vi lämnade alla Hornberga Gård mätta och glada. Fylld med ny kunskap och värdefulla insikter!

 

 

 

 

 

 

SPF Dalarna
Publicerad 2022-04-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas