Lunchtrav på Romme
Landet runt | SPF Dalarna

Lunchtrav på Romme

SPF Dalarna
Publicerad 2016-12-15

Ett gäng medlemmar i SPF Seniorerna Falun åkte den 7 december till Borlänge för att pröva lyckan på Rommetravet. Skulle vi åka hem med mer i bagaget än när vi kom? Kunde det vara mycket aktivitet på en travbana mitt i veckan, folk arbetar ju?

Vi framkomsten blev det först en guidad visning på stallbacken. Indelning i två grupper och min grupp guidades av f.d. sportchefen Bernt Martinsson som varit ”hela sitt liv på Romme”. Han kunde allt om Rommetravet, tränare, hästar och hur det gick till förr. Idag är det inte alls så mycket folk som spelar på travbanan som förr. Allt spel sker via nätet. Antingen sitter man hemma eller besöker någon tobaksaffär eller liknande där det finns skärmar och spelmöjligheter. Annat var det förr då kunde t.o.m. snälltåget från Stockholm stanna vid gamla Stora Tuna station för att man skulle kunna gå på travet.

Om det var lite aktivitet inne i huvudbyggnaden så var det desto mer på stallbacken. Fullt med hästfordon, tränare, kuskar mm. Här finns det stallplatser för runt 170 hästar. Dagens spelprogram omfattade tio lopp med ca 15 hästar i varje vilket innebar att 150 hästar skulle förberedas här. Var nog en ”nyhet” för flera av oss att det var så många hästar på en dag..

På stallbacken besökte vi travtränare John Byström som höll på att göra iordning hästen Landers Giant W.F. som är en kolsvart fyraårig hingst, mycket vacker tyckte vi alla. Den startar som häst nr 10 i sjätte loppet och med John själv som kusk. Den måste vi ju spela på!

Efter rundturen på stallbacken var det dags för lunch och vi hann precis lagom för att även hinna med att spela i första loppet som startade 12.20. Snabbt lärde vi ovana oss de vanligaste spelformerna: vinnare, plats, V4 och tvilling och så var vi igång.

Efter sista loppet var det så dags för hemfärd. En del hade vunnit mer än andra men alla hade vi haft en väldigt trevlig dag på Romme. Ett stort tack till Ingalill som fixat allt och vi hoppas det blir fler travresor framöver.

Klicka här för fler bilder.

Per Börjesson

SPF Dalarna
Publicerad 2016-12-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas